USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da Başladı

Darıca'da 19-21 Eylül tarihlerinde düzenlenen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası açılış töreni gerçekleştirildi. Şampiyonaya 28 takımdan 112 erkek ve 2 takımdan 8 kadın sporcu katılıyor.

19 Eylül 2024 | 21:16
Son Güncelleme:
Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da Başladı - Sayfa 1

Darıca Cevher Dudayev Parkı'nda bugün yapılan açılış törenine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı sualtı federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi yetkilileri katıldı.

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da Başladı - Sayfa 2

Şampiyona, 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve Türkiye'nin dört bir yanından sporcuları bir araya getirecek. Başkan Bıyık, etkinlikte Darıca'da bir ilki yaşadıklarını belirterek, sualtı sporları ve çevre temizliği konularında yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da Başladı - Sayfa 3

Ayrıca, 90'lı yıllarda deniz kirliliği nedeniyle yaşanan olumsuzlukların artık geride kaldığını, deniz canlılarının sayısının arttığını vurguladı.

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Darıca'da Başladı - Sayfa 4

Başkan Bıyık, İzmit Körfezi'nde yürütülen dip çamur temizliği çalışmalarına da değinerek, çevre ve su sporlarına olan katkılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.