USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
Zayn Sofuoğlu, İki Tekerden Sonra Dört Tekerde de Şampiyonluğunu İlan Etti - Sayfa 2

Zayn Sofuoğlu, katıldığı ilk motosiklet yarışında Türkiye şampiyonu olduktan sonra, kartingde de önemli bir başarıya imza atmış oldu. Finiş çizgisine ulaştığında, babası Kenan Sofuoğlu onu ilk kutlayan kişi oldu. Yakınları ve takım arkadaşları, bu başarıyı meşaleler yakarak ve Zayn'ı havaya atarak kutladılar.

Zayn Sofuoğlu, İki Tekerden Sonra Dört Tekerde de Şampiyonluğunu İlan Etti - Sayfa 3

Kenan Sofuoğlu, “Son yarışta bir kaza yaşadık ve en arkaya gitti ama pes etmedi. Bugün ilk kez dört tekerde genel klasman birinciliğine ulaştı. Geçen hafta Türkiye Motosiklet Şampiyonasında şampiyon olmuştu, bugün kartingde de başarı elde etti. Çok çalışıyoruz ve emek veriyoruz. Bu şekilde karşılığını almak bizi mutlu ediyor,” dedi.

Zayn Sofuoğlu, İki Tekerden Sonra Dört Tekerde de Şampiyonluğunu İlan Etti - Sayfa 4

Takım Yöneticisi Murat Can Eğilmez ise, Zayn'ın yarıştığı TOSFED Micro Destek Kategorisi'nin birincisi olduğunu belirterek, “Zayn'ın yeteneğinin farkındayız ve önümüzdeki senelerde onu daha iyi yerlerde göreceğiz. Bugün hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

Zayn Sofuoğlu, İki Tekerden Sonra Dört Tekerde de Şampiyonluğunu İlan Etti - Sayfa 5

Zayn Sofuoğlu'nun gelecek yıl İngiltere'de yarışmaya başlaması planlanıyor ve bu süreçte Formula 1'e hazırlık yapılacak. Antrenmanların Aralık ayı itibarıyla başlayacağı bilgisi verildi.