USD 34,06
EUR 38,05
ALTIN 2.833,33
BIST100 9.976

Zaman aşımı durdurulan tek cinayet dosyası: Çağla Tuğaltay cinayeti 24 yıldır neden çözülemedi?

5 Haziran 2000'de 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay İstanbul'daki evlerinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. Aradan 24 yıl geçmesine rağmen bu korkunç cinayet hala aydınlatılamadı.

Zaman aşımı durdurulan tek cinayet dosyası: Çağla Tuğaltay cinayeti 24 yıldır neden çözülemedi?
28 Ağustos 2024 | 16:25
Son Güncelleme:

O zamanlar 15 yaşında olan Çağla Tuğaltay 5 Haziran 2000 tarihinde Fulya'daki evlerinde boğazı kesilerek öldürüldü. Çağla'nın ceseti bulunduğunda iç çamaşırları çıkartılmıştı. Adli tıp sonuçlarına göre katil Çağla'ya tecavüz etmemiş ya da edememişti. Fakat Çağla'nın karnında ve kalçasında katile ait sperm örnekleri bulunmuştu.

Evden çalınmış eşya yoktu, evin kapısı zorlanmamıştı. Komşularının o günki ifadelerine göre o gün aparttmana yabancı birinin girdiğini gören olmamıştı.

Cinayet aleti evin mutfağından alınmıştı. Fakat cinayet aletinin üzerinde parmak izi de bulunamadı. Ama katilin evde ayak izleri bulunmuştu.

Polis senelerce o apartmanda çeşitli araştırmalar yaptı lakin bir sonuca ulaşamadı. Katil bir erkek olduğu için o döneme apartmanda yaşayan erkeklerden parmak izi alındı. Cinayetten yıllar sonra 2013 yılında Çağla'nın tırnakları arasında katile ait dna tespit edildi. O dönem apartmanda yaşayan erkeklerden kan ve dna numuneleri alındı. Sadece 2000'den 2013'e kadar olan süreçte vefat eden kişilerden örnekler alınamadı. Fakat hiç bir eşleşme tespit edilemedi.

Bunun yanı sıra baba kızının öldürüldüğünü öğrenir öğrenmez apartmandaki daireye çıkmış kızının üstünü örtmüş, nabzını kontrol etmiş ve katili evde aramıştır. Bu da suç mahalindeki birçok kanıta istenmeden de olsa zarar verildiğinin göstergesidir.

Katil için sosyal medyada iki teori mevcut ya apartmanda 2000 ve 2013 arası vefat edenlerden biri ya da aileden biri...

Şimdilik hala gizemini koruyan bu durum hala çözülebilmiş değil ne kadar zaman aşımı uzatılmış olsa da eğer 6 yıla kadar katili bulunmazsa zaman aşımına uğrayarak dosya kapanacak.