USD 34,07
EUR 37,91
ALTIN 2.816,20
BIST100 9.758

Yusuf Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu: "Rant yok, dirençli şehirler var"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda, Sakarya’nın kentsel dönüşümü için tarihi bir adım atılacağını duyurdu. Alemdar, "Şehri el birliğiyle sağlam zeminlere taşımalıyız. Bu konuda kararlıyız" diyerek dönüşüm projelerinin detaylarını paylaştı.

09 Eylül 2024 | 16:49
Son Güncelleme:
Yusuf Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu: "Rant yok, dirençli şehirler var" - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Yusuf Alemdar, şehirde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için önemli mesajlar verdi. Alemdar, "Bu şehrin gerçekleriyle yüzleşmeli ve birlikte sağlam zeminlere taşımalıyız" dedi.

Alemdar, geçmişte kentsel dönüşüm girişimlerine karşı çıkıldığını, ancak artık bu projelerin ertelenemeyecek kadar önemli olduğunu belirtti. Şehrin riskli bir coğrafyada yer aldığını vurgulayan Alemdar, rant yerine dirençli şehirlerin hedeflendiğini açıkladı.

Yusuf Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu: "Rant yok, dirençli şehirler var" - Sayfa 2

Toplantıda şehirdeki su sorununa da değinen Alemdar, suyun kontrolsüz kullanımı nedeniyle yetersizliklerin ortaya çıktığını söyledi. Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini belirterek, bahçe sulamaları için alternatif çözüm önerileri sundu.

Yusuf Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu: "Rant yok, dirençli şehirler var" - Sayfa 3

Belediyenin ulaşıma yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Alemdar, yeni araçlar alındığını ve ulaşımda ücretsiz hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Şoförlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Alemdar, "Biz milletimizin hizmetkârıyız" dedi.

Yusuf Alemdar'dan Kentsel Dönüşüm Vurgusu: "Rant yok, dirençli şehirler var" - Sayfa 4

Toplantının sonunda tüm meclis üyeleri, Sakarya’nın SMA hastası bebeği Yağız Alp'in tedavi masrafları için huzur haklarını bağışlama kararı aldı.