USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Yüksek Budama Fiyatları Köylüleri Odun Kıtlığına Sürükledi

Sivas'ın Gazi köyünde yüksek kesim ücretleri nedeniyle köylüler kışlık yakacak bulmakta zorlanıyor. Ormanların 7 yıldır kesim yapılmadığı belirtiliyor.

Yüksek Budama Fiyatları Köylüleri Odun Kıtlığına Sürükledi
04 Ekim 2024 | 19:54
Son Güncelleme:

Sivas’ın Gazi köyünde, 2017 yılından bu yana orman kesimlerinin yapılmaması sonucu köylüler, kış aylarında yakacak bulmakta büyük zorluklar yaşıyor. Gazi Köyü Muhtarı Murat Köse, kesim ücretlerinin perakende satış fiyatlarından daha yüksek olduğunu belirtti.

Köylüler, geçmişte köyün çevresindeki ormanlardan ihtiyaçlarını karşılarken, şimdi bu alanların budama yapılmadığı için kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade ediyor. Muhtar Köse, “10 ster odun alsak 8-9 bin TL'ye mal oluyor. Tüccarlar bir ton odunu 6 ila 8 bin TL arası satıyor” dedi.

Köse, “Ormanlarımızın daha dinamik bir şekilde büyümesi için üretim yapmamız gerekiyor. Ancak yüksek maliyetler nedeniyle köylülerimiz yakacak bulamıyor,” şeklinde konuştu. 2017’den bu yana kesim yapılmadığını ve ormanların gürleştiğini vurgulayan Köse, kesimlerin yapılması gerektiğini belirterek yetkililerden yardım bekliyor.