Son teknolojiyle donatıldı
Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla projesi kısa sürede tamamlanan ve uygulama aşamasına geçilen Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kapılarını açtı. Büyükşehir’in kurduğu güçlü ekip, bu merkezde bir süredir sokaktaki can dostlarını kucaklıyor. Tam donanımlı büyük bir hastane özelliğine sahip olan merkezde tedavilere başlandı.
Yoğun bakım ünitesi, anestezi bölümü, ön muayene ve genel muayene alanları, ameliyathaneler, laboratuvar, hayvan bekleme alanları gibi birçok alanı kapsayan merkez röntgen, EKG, ultrason gibi tanı ve tedavide kullanılan son teknoloji cihazları içinde bulunduruyor. Şehir sokaklarında kaza geçiren, hasta olan ya da yaralanmış hayvanlar buradaki uzman veterinerler tarafından tedavi ediliyor. Ayrıca hayvan hastanesinde rutin uygulamalar da başladı.
24 saat tedavi ve hizmet
İlçe belediyeleri, vatandaşlar, veterinerler ve Büyükşehir’in 24 saat sahada olan ekipleri tarafından buraya getirilen hayvanlar her türlü tıbbi süreçten geçiyor. Muayene, tanı koyma işlemlerinden sonra yine son teknoloji cihazlar ve ilaçlarla tedavi sürecine başlanıyor. Tedavisi sonrası hayvanlar, konfor seviyesi maksimum olan alanlarda bekletiliyor.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri iç-dış parazit, (pire- uyuz) kuduz aşılamalarına başladı. Ayrıca, hızlı bir program kapsamında kısırlaştırma işlemlerine de başlandı. Bu uygulamalar barınağa gelen her hayvan için geçerli tutuluyor. Veteriner Odası ile imzalanan 8 milyon TL maliyetli protokol kapsamında Sakarya’da yılda 5 bin hayvanın kısırlaştırılması hedefleniyor. Hastane tüm bu özellikleriyle bölgedeki en kapsamlı tesis konumuna ulaştı.
Can dostlara hizmet için çalışacağız
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Başkanımız Ekrem Yüce’nin sürecin her aşamasında bizzat ilgilendiği hastanemiz hizmet vermeye başladı. Sakarya’da artık tüm can dostların yuvası Büyükşehir olacak. Bölgenin en büyük hayvan hastanesinde çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Daha şimdiden bin sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi yapıldı, bu sayı yılda 5 bine kadar ulaşacak. Ayrıca tesisimizde her yıl 10 bine yakın hayvanın tedavi edilmesi hedefleniyor. Dilsiz dostlarımızın derdine derman olacak, onlara şifa dağıtacak projemiz gurur kaynağımız olmuştur. Sokaktaki canlar için daha nice hizmetler yapmak için gündüz, gece çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” denildi.