USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976
Yüce:  Deprem değil, binalar öldürür - Sayfa 6

Yatay mimariyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Bakşan Yüce, kentsel dönüşüm için atılan tarihi adımdan bahsederek şöyle dedi: “Öncelikle Sakarya’da yatay mimari hâkim. Bu anlamda şehrimiz ülkemize örnek bir şehir. Bunun böyle devam etmesini sağlamalıyız. Depremden hemen sonra 5 katlı binaya izin veren imar planımız değiştirildi ve önce 2 kat daha sonrasında 3 kat yükseklikte binalarla Sakarya’mıza yatay mimari hâkim oldu.  Sakarya’mızın ihtiyacı olan şey: Kentsel Dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentsel dönüşüm konusunu öncelikli olarak gündemimize aldık ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kurduk” diye konuştu.

Yüce:  Deprem değil, binalar öldürür - Sayfa 7

Yüce, kurulan KONUT A.Ş sayesinde güvenli yapılar üretip düzenli yerleşim bölgeleri oluşturulacağını söyleyerek, “Sakarya’mızda tamamı belediye kaynaklarıyla oluşturulan Konut A.Ş. projemiz; şehrimizdeki kentsel dönüşüm sürecine güçlü bir başlangıç olmasının yanı sıra yatay mimari ve düzenli yerleşim bölgeleri oluşturulması adına tarihi bir adımdır. Projemiz; Sakarya’mızın zemin açısından sağlam olan bölgelerinden Karaman, Camili ve Korucuk’taki belediye arazilerinde yapılacak olup en uygun şartlarla ürettiğimiz konutlara uygun fiyat ve ödeme kolaylığıyla sahip olunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yüce:  Deprem değil, binalar öldürür - Sayfa 8

Saatler 03.02’yi gösterdiğinde dualar hep birlikte deprem şehitleri için edildi. 17 Ağustos gecesi bu yıl da hüzün dolu anlara sahne oldu. Vatandaşlarla Türkiye’nin tarihine acı olarak yazılan o geceye dair hatıraları konuşan Başkan Yüce, kayıplar için yeniden başsağlığı diledi.