Yüce, Sakarya’da yapı envanteri üzerindeki çalışmaları anlatırken, “Biliyorsunuz ki öldüren aslında deprem değil, binalar. Bu şiarla bizler sadece yaralarımızı sarmıyoruz, yara almamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orta hasarlı yapılarda kat alımı, güçlendirme, zemin iyileştirme gibi uygulamalara gidildi. Ağır hasarlı binalar yıkıldı. Binalara verilen ruhsatlarda zemin etütleri ve raporlamaları şart koşuldu” şeklinde konuştu.
Yatay mimariyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Bakşan Yüce, kentsel dönüşüm için atılan tarihi adımdan bahsederek şöyle dedi: “Öncelikle Sakarya’da yatay mimari hâkim. Bu anlamda şehrimiz ülkemize örnek bir şehir. Bunun böyle devam etmesini sağlamalıyız. Depremden hemen sonra 5 katlı binaya izin veren imar planımız değiştirildi ve önce 2 kat daha sonrasında 3 kat yükseklikte binalarla Sakarya’mıza yatay mimari hâkim oldu. Sakarya’mızın ihtiyacı olan şey: Kentsel Dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentsel dönüşüm konusunu öncelikli olarak gündemimize aldık ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kurduk” diye konuştu.
Yüce, kurulan KONUT A.Ş sayesinde güvenli yapılar üretip düzenli yerleşim bölgeleri oluşturulacağını söyleyerek, “Sakarya’mızda tamamı belediye kaynaklarıyla oluşturulan Konut A.Ş. projemiz; şehrimizdeki kentsel dönüşüm sürecine güçlü bir başlangıç olmasının yanı sıra yatay mimari ve düzenli yerleşim bölgeleri oluşturulması adına tarihi bir adımdır. Projemiz; Sakarya’mızın zemin açısından sağlam olan bölgelerinden Karaman, Camili ve Korucuk’taki belediye arazilerinde yapılacak olup en uygun şartlarla ürettiğimiz konutlara uygun fiyat ve ödeme kolaylığıyla sahip olunacaktır.” ifadelerini kullandı.