USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

Yenidoğan Çetesi’nin Kan Donduran Kayıtlarıı: Bebekler Ölürken Kahkahalar Attılar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 masum bebeğin ölümüne yol açan Yenidoğan Çetesi’ne dair korkunç ayrıntılar yer aldı. Çete üyelerinin bebek ölümleri sırasında kayıtsız kaldığı, şakalaştığı ve bu insanlık dışı suçları sadece para kazanma amacıyla işlediği ortaya çıktı.

21 Ekim 2024 | 09:48
Son Güncelleme:
Yenidoğan Çetesi’nin Kan Donduran Kayıtlarıı: Bebekler Ölürken Kahkahalar Attılar - Sayfa 1

Bebeklerin Ölümüne Kayıtsız Kaldılar

Yenidoğan Çetesi'nin çökertilmesinin ardından ortaya çıkan yeni deliller, çetenin bebek ölümlerine karşı kayıtsız tutumunu gözler önüne serdi. Çete üyeleri, bebekler ölürken birbirleriyle şakalaşarak gerçek ölüm nedenlerini gizlemeye çalıştı. Ayrıca, dinlenme ihtimaline karşı önlem aldıkları da kayıtlarda yer aldı.

Yenidoğan Çetesi’nin Kan Donduran Kayıtlarıı: Bebekler Ölürken Kahkahalar Attılar - Sayfa 2

Çete Üyelerinin Kan Donduran Konuşmaları

Kayıtlarda, örgüt lideri oldukları değerlendirilen Fırat Sarı ve İlker Gönen’in, bebek ölümleri hakkında yaptıkları konuşmalar yer aldı. Bir bebek hastanın ölümüne ilişkin diyaloglarda, durumu küçümseyerek ve kahkahalarla ölüm sürecini izledikleri görüldü.

Yenidoğan Çetesi’nin Kan Donduran Kayıtlarıı: Bebekler Ölürken Kahkahalar Attılar - Sayfa 3

Sarı ve Gönen'in, bebeğin ölümüne kayıtsız kaldıkları ve ailelere gerçek durum hakkında yalan söyledikleri de iddianamede belirtildi.

Yenidoğan Çetesi’nin Kan Donduran Kayıtlarıı: Bebekler Ölürken Kahkahalar Attılar - Sayfa 4

Özellikle bir konuşmada İlker Gönen, bebeğin ölümünün kesinleştiği anlarda kahkaha atarak, "Aileye kötüleşti diye haber verdik, birazdan ölecek," demesi büyük tepki çekti.