USD 34,29
EUR 37,17
ALTIN 3.014,67
BIST100 8.873

'Yenidoğan bebek çetesi' vurgunundaki aileler konuştu!

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla kalmayıp 12 bebeğin hayatını kaybetmesine, 3 bebeğin de yaralanmasına neden olan 2'si doktor bazıları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanı 'Yenidoğan bebek çetesi' hakkında soruşturma tamamlandı.

15 Ekim 2024 | 09:22
Son Güncelleme:
'Yenidoğan bebek çetesi' vurgunundaki aileler konuştu! - Sayfa 1

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, örgüte bilerek isteyerek yardım etme, ihmali davranışla kasten adam öldürme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak gibi suçlarından cezalandırılması istendi.

'Yenidoğan bebek çetesi' vurgunundaki aileler konuştu! - Sayfa 2

Örgüt lideri F.S. ve İ.G. hakkında ayrı ayrı 273'er yıla kadar, diğer 45 şüpheli hakkında ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda toplam 1775 yıl hapis cezası talep edildi. Soruşturmanın fezlekesine, bebeklerini kaybeden ailelerin ifadeleri damga vurdu.

'Yenidoğan bebek çetesi' vurgunundaki aileler konuştu! - Sayfa 3

"EŞİM HAKKINDA BİLGİ VERMEDEN PARA İSTEDİLER"

Geçen yıl Kasım ayında 28 haftalık hamile eşinin tansiyon rahatsızlığı nedeniyle Esenyurt'ta özel bir hastaneye gittiklerini belirten Mehmet Hanifi Kaya ifadesinde, 4 saatlik bekleyişin ardından yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle yine Esenyurt'ta başka bir özel hastaneye sevk edildiklerini anlattı.

'Yenidoğan bebek çetesi' vurgunundaki aileler konuştu! - Sayfa 4

Eşi Zeynep Kaya'nın ambulansla sevk edilip derhal doğuma alındığı söylenen Mehmet Hanifi Kaya, eşinin durumunu sorduğunda 8 bin lira ücret istendiğini belirterek; "Ben ödemeyle uğraşırken eşim doğum yaptı.