USD 34,16
EUR 38,17
ALTIN 2.920,22
BIST100 9.777
Yemeğinizi Doğru Tuzluyor musunuz? Şeflerden Lezzet Sırları! - Sayfa 2

Öte yandan, Institute of Culinary Education aşçılık bölümünden Herve Malivert, proteinleri çok erken tuzlamamanız gerektiğini belirtiyor. Eğer yemeği erkenden tuzlarsanız, protein sertleşebilir. Marinasyon yaparken başka baharatlar kullanarak tuzlamayı pişirmeden hemen önce yapmanız önerilir.

Yemeğinizi Doğru Tuzluyor musunuz? Şeflerden Lezzet Sırları! - Sayfa 3

Her Tuz Aynı Değildir

Tuzun türü, yemeklerin lezzetini doğrudan etkiler. Michelin yıldızlı şef Josiah Citrin, kaliteli tuzun yemeklerde büyük fark yarattığını belirtirken, Şef Michelle Bernstein deniz tuzunu tercih ettiğini, Şef John Sugimura ise Morton iyotlu tuzu öneriyor.

Yemeğinizi Doğru Tuzluyor musunuz? Şeflerden Lezzet Sırları! - Sayfa 4

Yemeğinizi Tuzla Noktalayın

Yemeği pişirirken tuzlamaya ek olarak, şefler kurutulmuş etler, çikolatalı tatlılar ve salatalar gibi yemeklere son aşamada çıtırlık ve tat katmak için tuz kullanıyor. Deniz tuzuyla yapılan son dokunuşlar, yemeğinizi mükemmelliğe ulaştırabilir. Özellikle Robin Selden, tuzlamanın yemeğin pişirme aşamasında değil, tamamen bittikten sonra yapılması gerektiğini belirtiyor.

Yemeğinizi Doğru Tuzluyor musunuz? Şeflerden Lezzet Sırları! - Sayfa 5

Aromalı Tuzlar

Yemeklerinizi tatlandırmak için aromalı tuzlar kullanabilirsiniz. Bunları dışarıdan satın alabileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz. Ayrıca Şef Jinich, restoran mutfaklarında sıkça kullanılan bir hileyi paylaşıyor: "Tuzu ve karabiberi karıştırarak bir tuzluğa koyun. Yemek yaparken zamandan tasarruf edin."