USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976
Yarıyıl tatilinde çocuklarla evde sıkılmadan yapabileceğiniz aktiviteler - Sayfa 7

6. Evde sinema günü düzenleyin 

Film izlemek için evde bir sinema günü düzenleyin. Mısır patlatın, Çocuklarınızın yaşına ve gelişimine uygun film veya çizgi filmleri seçip ailece keyifli bir film maratonu yapın.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla evde sıkılmadan yapabileceğiniz aktiviteler - Sayfa 8

7. Müzik ve dans ile yaşam enerjinizi artırın

Okulun olmadığı bugünlerde çocukların enerjisini kontrollü bir şekilde harcamasını sağlayacak dans etkinliklerini deneyin! Çocuğunuza, müziğin ritmini takip etmeyi, müziğe kulak vermeyi ve özgürce dans etmeyi öğretin. 

Dans ve müzik size de iyi gelecek. Dans ederek onlar enerjisini harcarken siz de iş hayatının stresini atacaksınız. Ailecek yapacağınız dans etkinliğini biraz daha renklendirmek isterseniz; dans yarışması düzenleyebilir, sandalye kapmaca veya heykel oynayabilirsiniz.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla evde sıkılmadan yapabileceğiniz aktiviteler - Sayfa 9

8. Müzik aleti çalmayı öğretin

Müzik ruhun gıdasıdır. Çocuklarınızı müzik ile içli dışlı büyütün. Yeteneklerine uygun müzik aletini öğrenmesi konusunda onu destekleyin. Evde ritim tutma eğitimleri, diyafram çalışmaları veya müzik aleti çalma videolarıyla ilk adımları atabilirsiniz. 

Bu yarıyıl tatili, müzik eğitimine başlamak için harika bir zaman.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla evde sıkılmadan yapabileceğiniz aktiviteler - Sayfa 10

9. Tatil günlüğü tutun 

Çocuklarınızın yazı yazma, hikayeleştirme yeteneklerini geliştirmek için günlük tutmalarını sağlayın. Tatil günlüğü ile harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Bu sayede çocuklarınızı, sosyal medyadan uzaklaştırarak kağıt kalem ile buluşturabilirsiniz. 

Çocuğunuzda tatilde izlediğiniz filmleri, okuduğu kitapları, tatil müzik albümünü ve tamamladığı ödevleri yazması gibi görevler de verebilirsiniz.