3- SANAL, ARTIRILMIŞ VE KARMA GERÇEKLİK
Bu teknojilerin odak noktası, yangınlarla mücadelede vatandaşların eğitimini, müdahale eğitimini ve acil durum müdahalesini geliştirmek olacak.
Müdahale ekipleri, tüm bu gerçeklik teknolojilerini kullanarak sanal ortamlarda kendilerini eğitecek ve daha gelişmiş teknolojilerle yangınla mücadele edebilecek.
Buna örnek olarak,, geçmiş dönemlerde Yeni Zelanda İtfaiye Teşkilatı, insanların bir yangın sırasında evlerinden güvenli bir şekilde kaçmayı planlamalarına yardımcı olmak amacıyla, benzersiz ve ilgi çekici bir deneyim yaratmak için 360 derecelik video ve VR teknolojilerini kullanmıştı.
4- OTONOM ARAÇLAR
Yerde ve havada programlanabilir araçlar; yangından önce, yangın sırasında ve sonrasında ilk müdahale ekiplerini ve ekipmanı taşıyacak ve insan hatasından kaynaklanan sorunları azaltacak.
Bu tekerlekli ve kanatlı araçlar; GPS, uzaktan algılama ve 3D 360 derece görüntü yetenekleri aracılığıyla veri toplama ve bu verileri itfaiye ekiplerine iletmede de önemli bir rol oynayacak.
5- BİLGİSAYARLA GÖRME, TANIMA VE NESNE ALGILAMA
NASA ve özel gruplar tarafından, termal görüntülemeye ek olarak, dijitalleştirilmiş ve kontrastlı kenar algılama sağlayan ve itfaiyecilere yangın içinde de görüş sağlayan çeşitli sistemler geliştiriliyor.
Bu yeni sistemler, uyarıları habersiz itfaiyecilere iletecek ve zeminlerin ve çatı düzeneklerinin yakında çökmesi konusunda tavsiyede bulunacak olan yerleşik nesne tanımaya imkan sağlıyor.
6- YÜZ TANIMA SİSTEMLERİ
Yüz tanıma yazılımları, şu anda zaten birçok ülkedeki kolluk kuvvetleri tarafından kullanılıyor.
Gelecekte itfaiyeciler ve tıbbi personel, bilinçsiz bir hastanın kimliğini, akrabalarını ve tıbbi geçmişini öğrenmek için bu bilgisayarlı görme yazılımlarından sıklıkla faydalanacak.