1- GELİŞMİŞ BİYOTELEMETRİ
Kalp atış hızına ek olarak biyotelemetri, bir itfaiyecinin bireysel ve spesifik aktivite seviyeleri hakkında bilgi sunabilir ve bu da yöneticilere iç mekan ekiplerinin ne kadar sıkı çalıştığını bildirmeye yardımcı olabilir.
Mevcut bağlantılı personel izleme ve hava yönetimi ile entegre olarak birleştiğinde, gelişmiş biyotelemetri, müdahalecileri yaşam veya sağlık için anında tehlikeli bir ortamda daha güvenli tutmaya yardımcı olacaktır.
2- YAPAY ZEKA
Geleceğin yapay zekası, bölgedeki yangınlar için gerçek zamanlı trafik analitiği, bilgisayar görüşü aracılığıyla nesne tanıma sağlayacak ve iç mekan ekiplerini tehlikelere karşı uyaracak.
3- SANAL, ARTIRILMIŞ VE KARMA GERÇEKLİK
Bu teknojilerin odak noktası, yangınlarla mücadelede vatandaşların eğitimini, müdahale eğitimini ve acil durum müdahalesini geliştirmek olacak.
Müdahale ekipleri, tüm bu gerçeklik teknolojilerini kullanarak sanal ortamlarda kendilerini eğitecek ve daha gelişmiş teknolojilerle yangınla mücadele edebilecek.
Buna örnek olarak,, geçmiş dönemlerde Yeni Zelanda İtfaiye Teşkilatı, insanların bir yangın sırasında evlerinden güvenli bir şekilde kaçmayı planlamalarına yardımcı olmak amacıyla, benzersiz ve ilgi çekici bir deneyim yaratmak için 360 derecelik video ve VR teknolojilerini kullanmıştı.
4- OTONOM ARAÇLAR
Yerde ve havada programlanabilir araçlar; yangından önce, yangın sırasında ve sonrasında ilk müdahale ekiplerini ve ekipmanı taşıyacak ve insan hatasından kaynaklanan sorunları azaltacak.
Bu tekerlekli ve kanatlı araçlar; GPS, uzaktan algılama ve 3D 360 derece görüntü yetenekleri aracılığıyla veri toplama ve bu verileri itfaiye ekiplerine iletmede de önemli bir rol oynayacak.