USD 34,05
EUR 37,78
ALTIN 2.795,53
BIST100 9.774

Yakılarak öldürülen 9 yaşındaki Şiar Kılıç dosyasında neler yaşandı

21 Temmuz 2020 tarihinde Müge Anlı İle Tatlı Sert programında gündeme gelen Şiar Kılıç dosyası, Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Anne Gülüzar Amanet ile sevgilisi Hami Kılıç'nin cinayet şüphesiyle itham edildikleri dosyada baştan sona neler yaşandığını, kimlerin ne ceza aldığını şimdi ne yaptıklarını hatırlayalım. Peki Şiar Kılıç dosyasında ne olmuştu, son durum ne?

Yakılarak öldürülen 9 yaşındaki Şiar Kılıç dosyasında neler yaşandı
30 Ağustos 2024 | 11:54
Son Güncelleme:

28 Nisan 2020'de Sakarya'nın Kocaali ilçesinde meydana gelen yangında 9 yaşındaki Şiar Kılıç hayatını kaybetmişti.

Baba Samet Kılıç, oğlunun ölümünün şüpheli olduğu iddiasıyla Müge Anlı ve ekibinden yardım istemişti. 3 kardeşin en büyüğü olan 9 yaşındaki Şiar, ebeveynlerinin boşanması sonucu annesi ve annesinin sevgilisi Hami ile birlikte yaşamaya başladı.

İddialara göre evde huzur olmadığı gibi Şiar ve kardeşleri hem annelerinden hem de annelerinin sevgilisi Hami'den şiddet görüyordu. Elektrik kontağında oluşan arıza sebebiyle çıktığı düşünülen yangında anne Gülüzar, sevgilisi Hami, kız kardeşler Medine ve Hevidar kurtulurken Şiar Kılıç yaşamını kaybetmişti.

Şiar'ın babası, dedesi ve babaannesi bu yangının bilinçli çıkarıldığını, hatta Şiar'ın cinayete kurban gittiğini iddia ederek programa başvurdu.

Küçük çocuğun annesi Gülüzar, 26 Ağustos 2020'de canlı yayında Müge Anlı'nın ısrarlı sorularına dayanamayarak kan donduran bir itirafta bulunmuştu. Anne Gülüzar, "Sevgilim Hami, oğlumu yangından önce öldüresiye dövdü, yerden kalkamadı. Öldü sandım. Hami 3 çocuğumu da demir çubuklarla taciz ediyordu" dedi.

Gülüzar, Hami'nin Şiar'ı çivili sopalarla dövdüğünü, cinsel istismarda bulunduğunu ve Hami'nin Şiar'a vurduktan sonra bir daha yerden kalkmadığını itiraf etti. Ayrıca Şiar'ı yangın çıkan eve götürdüğünü ve o eve daha sonradan girip çıktığını gördüğünü itiraf etti.

İtirafı ihbar kabul eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince canlı yayında gözaltına alınan anne Gülüzar ve sevgilisi Hami karakola getirildi. Olayla ilgili yapılan incelemede Şiar'ın öldürülmesi olayından bilgisi oldukları belirlenen Hami'nin annesi Emine ve kardeşi Yasin de gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan anne Gülüzar, sevgilisi Hami, Emine ve Yasin polis koruması eşliğinde adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkan 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Mahkeme heyeti, Hami Kıcı'yı, çocuğa karşı canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, çocuğun cinsel istismarı suçunun teşebbüs aşamasında olmasından ötürü 9 yıl, çocuğa karşı eziyet suçundan 5 yıl ve kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda yangın çıkarmadan 3 yıl hapsine hükmetti.

Şiar Kılıç'ın yangın öncesinde öldürülmüş olduğunun tespit edilmesi üzerine, sanıklar Gülüzar Amanet, Emine Kıcı ve Yasin Kıcı'nın kasten öldürme suçundan beraatlerine karar veren mahkeme heyeti, 3 sanığa yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme suçundan 3'er yıl, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan ise 5'er yıl olmak üzere toplam 8'er yıl hapis cezası verdi.

Hami ağırlaştırılmış müebbet cezası alırken anne Gülüzar şu an tutuksuz bir şekilde yargılanıyor.