USD 34,23
EUR 37,20
ALTIN 2.988,11
BIST100 8.802
X, Kullanıcı Verilerini Satmaya Hazırlanıyor: Yapay Zeka Modelleri İçin Kullanılacak - Sayfa 2

Güncellenen gizlilik politikası, bu kapsamda kullanıcılardan elde edilen verilerin paylaşılması konusunda önemli değişiklikler içeriyor.

X, Kullanıcı Verilerini Satmaya Hazırlanıyor: Yapay Zeka Modelleri İçin Kullanılacak - Sayfa 3

Yeni Gizlilik Politikası: Veri Paylaşımı ve Satış

X'in 15 Kasım 2024'te yürürlüğe girecek yeni gizlilik politikası, kullanıcı verilerinin üçüncü taraf iş ortaklarıyla paylaşılmasının ve hatta bu verilerin dış şirketlere lisanslanmasının önünü açıyor. Bu durum, özellikle Reddit gibi platformlarda uygulanan veri lisans anlaşmalarına benzer bir modeli içeriyor.

X, Kullanıcı Verilerini Satmaya Hazırlanıyor: Yapay Zeka Modelleri İçin Kullanılacak - Sayfa 4

Güncellenen politikada "üçüncü taraf iş ortakları" başlıklı bir bölüm dikkat çekiyor. Bu bölümde, kullanıcıların ayarlarına bağlı olarak verilerinin paylaşılabileceği belirtiliyor. Kullanıcılar bu paylaşımı devre dışı bırakma seçeneğine sahip olsa da, bu ayarı nasıl yapacakları hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

X, Kullanıcı Verilerini Satmaya Hazırlanıyor: Yapay Zeka Modelleri İçin Kullanılacak - Sayfa 5

Yapay Zeka Modelleri İçin Kullanılacak

X'in yeni gizlilik politikası, kullanıcıların verilerinin üçüncü taraflarca yapay zeka modellerinin eğitilmesi gibi amaçlarla kullanılmasına imkan tanıyor. Ancak, bu verilerin bu şekilde kullanılmasının kullanıcılar açısından endişe yaratabileceği ifade ediliyor.