USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Volkswagen ve Google'dan Yapay Zeka Destekli Sürücü Asistanı Hamlesi!

İki dev, daha güvenli ve akıllı araçlar için yapay zeka destekli sürücü asistanı geliştirmek üzere anlaştı.

Volkswagen ve Google'dan Yapay Zeka Destekli Sürücü Asistanı Hamlesi!
25 Eylül 2024 | 17:22
Son Güncelleme:

Volkswagen ve Google, otomotiv sektöründe devrim yaratacak bir iş birliği yaparak yapay zeka destekli bir sürücü asistanı geliştirme kararı aldı. Bu anlaşma, akıllı araç teknolojilerinin hızla gelişmesini sağlayarak, sürücülerin güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Google, Volkswagen sürücüleri için hayata geçirdiği yapay zeka destekli asistan ile kullanıcıların araç kullanımıyla ilgili sorularına anında yanıt veriyor. Sürücüler, “Lastik nasıl değiştirilir?” gibi basit sorular sorarak veya telefon kameralarını araç göstergelerine doğrultarak gerekli bilgileri alabiliyor.

Gemini Altyapısı İle Güçleniyor

Bu yenilikte, Google'ın Gemini adlı büyük dil modelleri ve bulut bilişim altyapısı kullanılıyor. Gelişmiş yapay zeka teknolojisi, kullanıcıların sorularını anlayarak tahminsel yanıtlar üretiyor. Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, bu süreçte farklı veri türlerini işleme kapasitesinin zorluklarının üstesinden gelindiğini vurguladı.

Şu anda Atlas ve Atlas Cross Sport modellerine sahip yaklaşık 120 bin kişi tarafından ücretsiz olarak kullanılabilen bu yapay zeka destekli asistan, gelecek yılın başında 2020 model yılı ve sonrasındaki diğer Volkswagen araçlarında da kullanılabilir hale gelecek.