USD 34,25
EUR 37,20
ALTIN 2.988,27
BIST100 8.938

Vergi Kaçağıyla Mücadelede Fırıncılık Sektörü Öne Çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi verme konusunda toplumda yaşanan isteksizliğe dikkat çekerek, en fazla vergi kaçağının fırıncılık sektöründe yaşandığını belirtti. AK Parti milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadele ve kayıt dışılığın önlenmesi için atılan adımlar hakkında bilgi verdi.

Vergi Kaçağıyla Mücadelede Fırıncılık Sektörü Öne Çıkıyor
18 Ekim 2024 | 13:26
Son Güncelleme:

Fırıncılık Sektöründe Vergi Kaçağı

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Bakan Şimşek, ekmekte uygulanan en düşük KDV oranına rağmen fırıncıların fiş vermekten kaçındığını ifade etti:

"Kimse vergi vermek istemiyor. En düşük KDV ekmekte. Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar."

Kayıt Dışılık ve Şaşırtıcı Örnekler

Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla ilgili şaşkınlık verici örnekler de paylaştı:

"Bir vatandaşımız büyükşehirlerden birinde 32 tane daire almış, bizde vergi kaydı yok. Hayatında hiç beyanname vermemiş. Yıl içinde 65 milyon liraya lüks araç alan binlerce vatandaşımız var. Çağırıyoruz, 'İzah et' diyoruz ama izahları yok. 'Bu parayı kazandığınızı kanıtla' diyoruz, kanıtlayamıyor."

Ekonomi Politikalarında Vergilendirmenin Önemi

Bakan Şimşek, tek haneli enflasyon, gelir dağılımında adalet ve etkin vergilendirme konularının ekonomi politikalarının temelini oluşturduğunu vurguladı. Kayıt dışılığın önüne geçmek için bir dizi adım atıldığını belirten Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Vergi Kaçakçılığıyla Mücadele

Hükümetin vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetimleri artırdığını ve bu alanda yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini aktaran Şimşek, toplumun tüm kesimlerinden vergi verme konusunda duyarlılık beklediklerini ifade etti.