USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Vedat Işıkhan: 'İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz'

Bakan Işıkhan, İstanbul'da "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" programında konuştu. Işıkhan "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız, son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirvesini yenilemiş bulunuyor" dedi.

Vedat Işıkhan: 'İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz'
05 Ekim 2024 | 14:50
Son Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız, son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirvesini yenilemiş bulunuyor." dedi.

Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" programı kapsamında Arnavutköy'de sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

"İŞSİZLİK ORANIMIZ SON 15 AYDIR TEKLİ HANELERDE"

Açıklanan son verilere göre yıllık bazda enflasyon verilerinin gerilediğini aktaran Işıkhan, "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız, son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirvesini yenilemiş bulunuyor. İşsizlik oranımız da son 15 aydır tekli hanelerde. İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen vatandaşlarımızın sayısı bu yıl 1 milyonu geçti." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, kadınlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi olanlar için istihdam teşviklerinin uzatıldığını, asgari ücret desteğinin 500 liradan 700 liraya çıkarıldığını ve aktif işgücü programlarının piyasanın ihtiyaçlarına göre yenilendiğini bildirdi.

İşsizlik oranını 2024 sonunda yüzde 9,3'e indirmeyi hedeflediklerini anlatan Işıkhan, İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlara doğrudan ulaşmayı sağlayacak Aday Havuz Sistemi'nin ise işverenlerin eleman ihtiyaçlarını hızla karşılamada önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Programda, sanayici ve iş insanlarının taleplerini dinleyen Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel ve bölgesel krizlere rağmen yatırım, üretim, istihdam politikaları ve gelecek hedeflerinin ana gündem maddesi olmaya devam ettiğini söyledi.