USD 34,26
EUR 37,65
ALTIN 2.887,67
BIST100 9.045

Van'daki Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon TL

Van'da düzenlenen aşiret düğününde geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takıldı. 6 bin kişinin katıldığı düğünde, 2 ton etli yemek dağıtıldı ve takı töreni saatler sürdü.

14 Eylül 2024 | 11:10
Son Güncelleme:
Van'daki Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon TL - Sayfa 1

Türkiye'de sıkça konuşulan aşiret düğünlerine bir yenisi daha Van'da eklendi. Gevdan Aşireti Kanat Önderi Şehmuz Işık'ın oğlu Ömer Işık ve Mizgin Işık'ın düğününe yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 6 bin davetli katıldı. Düğünde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takı takıldı. Altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen, bu gösterişli takı töreni dikkat çekti.

Van'daki Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon TL - Sayfa 2

Dört saat süren takı töreninde, 20 kişi tarafından sayılan paralar bavullara konularak taşındı. Toplamda damada 15 milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldı. Tören boyunca yüzlerce davetli halay çekerek eğlendi. Aşiret düğünlerinde gelenek haline gelen bu tür büyük takı törenleri, katılımcılar arasında yardımlaşma ve dayanışmanın bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Van'daki Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon TL - Sayfa 3

Düğün sonrası konuşan Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık, paranın önemli olmadığını, asıl önemli olanın birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Düğüne katılanlara teşekkür eden Işık, "Takı töreninde toplanan paralar aşiretler arasındaki yardımlaşmadır" ifadelerini kullandı. Damadın abisi Cigerhun Işık da, "Düğünümüze uzaktan ve yakından, yurtdışından katılım sağlayan bütün dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız" diyerek davetlilere minnettarlığını dile getirdi.