USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908
Uzmanı kalp sağlığının korunması ve tedavi yöntemleri hakkında konuştu - Sayfa 2

Ancak, bu damarların daralması veya tıkanması, kalp krizi riskini önemli ölçüde artırabilir. Koroner by-pass, bu sorunu çözmek ve kalp sağlığını yeniden kazandırmak için başvurulan etkili bir cerrahi yaklaşımdır” dedi.

Uzmanı kalp sağlığının korunması ve tedavi yöntemleri hakkında konuştu - Sayfa 3

“Ameliyat öncesinde hastanın detaylı bir muayenesi yapılır”
Ameliyat ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Celkan, “Koroner arter hastalığı, kalp damarlarının içinde biriken yağ tabakaları (plak) nedeniyle daralması veya tıkanması sonucu gelişir. Bu durum, kalp kasının yeterli kan ve oksijen almasını engeller ve kalp krizi riskini artırır. 

Uzmanı kalp sağlığının korunması ve tedavi yöntemleri hakkında konuştu - Sayfa 4

Koroner by-pass ameliyatı, tıkanmış veya daralmış arterlerin etrafında yeni bir yol açarak kan akışını yeniden sağlamak amacıyla yapılan bir cerrahi müdahaledir. Ameliyat öncesinde hastanın detaylı bir muayenesi yapılır. Kan testleri, EKG ve anjiyografi gibi tetkikler, hastanın mevcut durumu hakkında önemli bilgiler sunar.

Uzmanı kalp sağlığının korunması ve tedavi yöntemleri hakkında konuştu - Sayfa 5

Ameliyat, genel anestezi altında gerçekleştirilir, böylece hasta işlem sırasında herhangi bir acı hissetmez. Cerrah, göğüs kemiğini açarak kalbe ulaşır. Tıkanan damarların yerine, genellikle bacak ya da göğüs bölgesinden alınan sağlıklı damarlar (greft) yerleştirilir. Bu greftler, kanın tıkanmış arterleri bypass ederek kalp kasına ulaşmasını sağlar” ifadelerini kullandı.