USD 34,29
EUR 37,01
ALTIN 2.996,72
BIST100 8.715
Üniversite Öğrencilerine Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın - Sayfa 2

Bu kapsamda üniversitelere dağıtılan afişlerde, öğrencilere “Geleceğinizi tehlikeye atmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçlar kapsamında banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ciddi hapis cezaları ile karşılaşabilirsiniz” uyarısı yapıldı.

Üniversite Öğrencilerine Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın - Sayfa 3

Ağır Ceza Riski

YÖK tarafından yapılan açıklamada, bazı öğrencilerin banka hesaplarını başkalarına kullandırarak gelir elde etme eğiliminde olduğu ve bu durumun ağır cezalarla sonuçlanabileceği belirtildi. MASAK, suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı ve dolandırıcılık gibi hapis cezası gerektiren suçlarla öğrencilerin mağdur olmaması için üniversite gençliğini dikkatli olmaya davet etti.

Üniversite Öğrencilerine Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın - Sayfa 4

"Phishing" Saldırılarına Dikkat

YÖK, ayrıca Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden uzman görüşleri alarak öğrencileri siber güvenlik konusunda bilgilendirdi. Uzmanlar, "oltalama (phishing)" saldırılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Öğrencilere, tanımadıkları kişilerden gelen bağlantılara tıklamadan önce doğrulama yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Üniversite Öğrencilerine Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın - Sayfa 5

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydos, öğrencilerin okul sistemleri, online bankacılık gibi platformlar için en az iki aşamalı güvenlik önlemi almasını önerdi. Aydos ayrıca, hassas işlemlerin halka açık alanlardan yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.