USD 34,59
EUR 36,25
ALTIN 2.927,49
BIST100 9.660

Üniversite Öğrencilerine Kira Sözleşmesi Uyarısı: Haklarınızı Koruyun

Uzmanlar, üniversite öğrencilerinin ev kiralarken mağdur olmamak için mutlaka kira sözleşmesi yapmaları gerektiğini belirtti. Sözleşme sırasında emlakçıdan Kira Yetkisi Sözleşmesi istenmeli, yoksa ev sahibi ile doğrudan sözleşme yapılmalıdır.

Üniversite Öğrencilerine Kira Sözleşmesi Uyarısı: Haklarınızı Koruyun
27 Ağustos 2024 | 10:07
Son Güncelleme:

Üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler, okul kayıt işlemlerini tamamlamalarının ardından barınma sorununu çözmek için ev arayışına girdi. Devlet ve özel yurtlar dışında ev kiralamayı tercih eden öğrenciler, kira sürecinde mağduriyet yaşamamak adına bazı önemli noktalara dikkat etmeliler.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, öğrencilerin emlak ofislerinden yapacakları kiralamalarda prosedürlere uymaları gerektiğini vurguladı. Altınay, "Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan emlak ofislerinden yapılan kiralamalarda kira kontratları, kiralayan, kiraya veren ve kefil ile birlikte düzenlenir. Öğrenciler bu süreci doğru bir şekilde takip etmeli ve mutlaka noter onaylı Kira Yetkisi Sözleşmesi olup olmadığını kontrol etmeliler," dedi.

Altınay, ayrıca öğrencilerin, sözleşme yapıldıktan sonra ev sahibinin onları hukuksuz bir şekilde tahliye edemeyeceğini hatırlatarak, "Eğer sözleşme yapılmışsa ve noter onaylı bir ihtarname çekilmezse, kira sözleşmesi otomatik olarak bir yıl daha yenilenir," şeklinde konuştu.

Evi kiralarken dikkat edilmesi gereken diğer hususlar arasında binanın güvenliği, zorunlu deprem sigortasının yapılması ve aboneliklerin doğru şekilde devredilmesi yer alıyor. Öğrencilerin bu detaylara dikkat ederek haklarını güvence altına almaları gerektiği belirtildi.