Sosyal Medyada Yalan Bilgi Yayma Soruşturması
Saldırının ardından, sosyal medyada yalan bilgi ve görüntüler paylaşanlarla ilgili yargı süreci başlatıldı. Adalet Bakanı Tunç, "Bu kapsamda yürütülen soruşturma sonucunda 9 ilde, 30 kişi tespit edildi," şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, rehin görüntülerini paylaşan kişilerle ilgili de soruşturma başlatıldığını belirtti.
Tunç, Twitter (X) üzerinden yapılan suç teşkil eden paylaşımlar için mahkeme kararlarının uygulandığını ve bu paylaşımlar için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkisinin kullanıldığını ifade etti. Mahkeme kararlarının sosyal medya şirketlerine gönderildiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ saldırısı sonrası yapılan yayınlar hakkında düzenleme yapılacağı sinyalini vermişti. Erdoğan, görüntülerin "filtresiz" bir şekilde yayımlanmasını eleştirerek, "Kurumların hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor," dedi.
Yargıda Yeni Düzenlemeler
Adalet Bakanı Tunç, Yargı Reformu Strateji belgesinin tamamlandığını ve yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Bu belgede yer alan ilk paketin ceza mevzuatıyla ilgili olacağı belirtildi. Tunç, kamu düzenini ihlal eden suçların işleniş şeklini ele alacaklarını ve cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelere vurgu yaptı.