USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Turşu Kurmanın Maliyeti Katlandı! Evde Turşu Yapmak Cep Yakıyor

Yazın sona ermesiyle birlikte evlerde kış hazırlıkları hız kazandı. Özellikle turşu kurma zamanı geldi ancak geçen yıla göre maliyetlerde büyük bir artış var. Biber, salatalık, acur ve lahana gibi sebzelerdeki fiyatlar, bu yıl ciddi şekilde yükseldi. Bu artış, kışlık turşu hazırlığı yapan ailelerin bütçesini zorlamaya başladı.

27 Eylül 2024 | 16:01
Son Güncelleme:
Turşu Kurmanın Maliyeti Katlandı! Evde Turşu Yapmak Cep Yakıyor - Sayfa 1

Turşu Malzemeleri Cep Yakıyor

Pazar ve marketlerde kışlık turşu için gerekli malzemeler yerini alırken, fiyatlar geçen yıla göre oldukça yükseldi. Pazarcı Ali Ergül'ün açıklamalarına göre, acur ve kelek gibi sebzelerin üç kilosu 100 TL’yi bulmuş durumda.

Turşu Kurmanın Maliyeti Katlandı! Evde Turşu Yapmak Cep Yakıyor - Sayfa 2

Aynı şekilde turşuluk domates 25 TL ve kornişon salatalıklar 75 TL gibi fiyatlarla satılıyor. Ortalama olarak, 4 kişilik bir aile için kurulacak bir turşunun maliyeti 500 TL’yi geçebiliyor.

Turşu Kurmanın Maliyeti Katlandı! Evde Turşu Yapmak Cep Yakıyor - Sayfa 3

Taze Ürünler Tercih Edilmeli

Pazarcı Ergül, turşu kurarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birinin taze ve temiz ürünlerin seçimi olduğunu vurguluyor.

Turşu Kurmanın Maliyeti Katlandı! Evde Turşu Yapmak Cep Yakıyor - Sayfa 4

Ürünlerin günlük olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Ergül, kararma yapan sebzelerin bayat olabileceğini, dolayısıyla daha sağlıklı bir turşu için taze ürünlerden yana tercih yapılması gerektiğini belirtiyor. Ergül, bilinen esnaflardan alışveriş yapılmasını öneriyor.