USD 34,24
EUR 37,24
ALTIN 2.992,51
BIST100 8.794
Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 2

İddianamede, şüphelilerin hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek uzun süre yoğun bakımda tuttukları ve hasta yakınlarından fazladan para aldığı belirtiliyor. Bu yöntemle, haksız kazanç sağladıkları ve 3-4 kat daha fazla gelir elde ettikleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 3

Şüphelilerin Kullandığı Yöntemler ve Hileler

İddianamede, şüphelilerin bebeklerin sağlık durumlarını olduğundan daha ağır göstererek onları uygun sağlık hizmeti alacak hastanelere sevk etmek yerine, kendi örgütlerinin karlı gördüğü hastanelere yatırdıkları bildirildi. 

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 4

Bu süreçte bebeklerin enfeksiyon kapmasına ve bazı bebeklerin ölümüne neden olunurken, usulsüz şekilde ilaç ve malzeme satışı yaparak maddi kazanç sağladıkları belirtildi.

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 5

Suçların İşlendiği Hastaneler

Çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerin isimleri kamuoyuyla paylaşıldı. Bu hastaneler arasında İstanbul'da bulunan Özel Avcılar Hospital, Özel Avrupa Şafak Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi gibi birçok önemli sağlık kurumu yer alıyor. Bu hastanelerde, bebeklerin sağlık durumlarının kötüye kullanılarak maddi çıkar sağlandığı tespit edildi.