USD 34,29
EUR 37,23
ALTIN 2.990,91
BIST100 8.948

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler

Türkiye'de yenidoğan bebeklerin ölümüne sebep olan çetenin detayları ortaya çıktı. Doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarından oluşan 47 kişilik bu çete, maddi kazanç sağlamak amacıyla insanlık dışı suçlar işledi. İlgili hastanelerin isimleri ve suçların detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

18 Ekim 2024 | 12:02
Son Güncelleme:
Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 1

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren bu çete, yenidoğan bebekleri ölüme terk ederek SGK'dan yüksek ücret tahsil etti. 

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 2

İddianamede, şüphelilerin hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek uzun süre yoğun bakımda tuttukları ve hasta yakınlarından fazladan para aldığı belirtiliyor. Bu yöntemle, haksız kazanç sağladıkları ve 3-4 kat daha fazla gelir elde ettikleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 3

Şüphelilerin Kullandığı Yöntemler ve Hileler

İddianamede, şüphelilerin bebeklerin sağlık durumlarını olduğundan daha ağır göstererek onları uygun sağlık hizmeti alacak hastanelere sevk etmek yerine, kendi örgütlerinin karlı gördüğü hastanelere yatırdıkları bildirildi. 

Türkiye'nin Konuştuğu 'Yenidoğan' Skandalı: İşte O Hastaneler - Sayfa 4

Bu süreçte bebeklerin enfeksiyon kapmasına ve bazı bebeklerin ölümüne neden olunurken, usulsüz şekilde ilaç ve malzeme satışı yaparak maddi kazanç sağladıkları belirtildi.