USD 34,29
EUR 37,23
ALTIN 2.990,91
BIST100 8.948

Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treni seferleri resmen başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treninin seferlere başladığını belirterek, "Bu tren hattında faaliyetlerine başlayan Pasifik Eurasia yıllık 600 trenle, 22 bin tıra eşdeğer 600 milyon euro değerinde 750 bin ton ihracat yükü taşımayı planlıyor." dedi.

Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treni seferleri resmen başladı
18 Ekim 2024 | 12:06
Son Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Pasifik Eurasia Demiryolu İşletmeciliği'nin İstanbul-Budapeşte hattında sefer yapacak ilk yük treninin Halkalı İstasyonu'ndan uğurlandığı törende konuştu. Demiryollarının serbestleştirilme sürecinin zorlu geçişlerden geçtiğini belirten Uraloğlu, AK Parti döneminde bu süreçlerin hızlandığını ve Türkiye'nin ilk özel sektör demir yolu taşımacılığı şirketlerinin ortaya çıkmaya başladığını vurguladı.

Uraloğlu, Pasifik Eurasia'nın Türkiye'nin üçüncü ve uluslararası yük taşımacılığı yapan demir yolu işletmecisi sertifikası almasının sektörde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bakan, İstanbul-Budapeşte hattında faaliyet gösterecek ihracat treninin toplamda 1549 kilometre yol kat edeceğini ve bu seyahatini 4 günde tamamlayacağını duyurdu. Pasifik Eurasia'nın her ay 60, yılda ise 600 trenle toplam 750 bin ton ihracat yükü taşımayı hedeflediğini açıkladı.

Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu uzunluğunu 13 bin 919 kilometreye çıkararak önemli bir gelişme kaydettiğini belirtti. İpek Demiryolu projesinin Asya ve Avrupa arasında güvenli ve ekonomik bir koridor oluşturduğunu, tarihsel İpek Yolu'nun günümüzde konteyner taşımacılığı için kullanıldığını dile getirdi.

Ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın önemli bir yük taşıma güzergahı olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, bu hat üzerinden bugüne kadar 1,5 milyon tondan fazla yük taşındığını açıkladı. Türkiye'nin coğrafi konumunun sağladığı avantajlarla demir yollarında yeni bir çağ başlattıklarını ifade etti.

Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demir yolu projesine uluslararası kredi kuruluşlarının ilgi gösterdiğini, bu projenin 2025'in ilk aylarında hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hedeflerinin demir yolu ağını 2028'de 17 bin 287 kilometreye çıkarmak olduğunu söyledi.

Son olarak, özel sektörün demir yolu tren işletmeciliğine girmesini memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Uraloğlu, adil rekabet ortamı oluşturmak için çalışacaklarını ve sektörü güçlendireceklerini ifade etti. Konuşmanın ardından, Bakan Uraloğlu, hareket memuru şapkası takarak Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treninin hareket emrini verdi.