USD 34,11
EUR 38,10
ALTIN 2.866,49
BIST100 9.949
Türkiye'nin En Büyük Peyzaj Fuarı Kırkpınar'da 7. Kez Kapılarını Açtı: Başkan Alemdar’dan Yeni Proje Müjdesi - Sayfa 7

Alemdar, “Sektörümüzün en önemli şansı Sapanca’mızın yapısının bu sektöre uygun olmasıdır. Yıllarca ithal ettiğimiz ürünleri artık biz yetiştiriyoruz. Ancak sadece yetiştirmek yetmez. Ürettiğimiz her ürünü katma değere çevirerek geliştirmek zorundayız. Uluslararası alanda da önemli bir paya sahibiz ve bunu geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin En Büyük Peyzaj Fuarı Kırkpınar'da 7. Kez Kapılarını Açtı: Başkan Alemdar’dan Yeni Proje Müjdesi - Sayfa 8

Fuarın açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan ve birçok yerel yönetici, siyasi parti temsilcisi ve STK temsilcisi katıldı.

Türkiye'nin En Büyük Peyzaj Fuarı Kırkpınar'da 7. Kez Kapılarını Açtı: Başkan Alemdar’dan Yeni Proje Müjdesi - Sayfa 9

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de konuşmasında, şehrin süs bitkiciliği alanında önemli bir noktaya geldiğini vurguladı ve bu başarının atılan doğru adımlarla sağlandığını belirtti. SATSO Başkanı Akgün Altuğ ise, Sakarya’nın ihracat rakamlarının her geçen gün arttığını ve süs bitkiciliği sektöründe 5 milyon doları geçtiğini ifade etti. Altuğ, “Üretimin altın kuralı pazarlamaktır. Sakarya bu konuda büyük bir başarı sağladı” dedi.

Türkiye'nin En Büyük Peyzaj Fuarı Kırkpınar'da 7. Kez Kapılarını Açtı: Başkan Alemdar’dan Yeni Proje Müjdesi - Sayfa 10

Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman, fuarın bu yıl 60 bin metrekare alanda düzenlendiğini ve 20 ülkeden katılımcıların yer aldığını belirterek, Türkiye’nin bu alandaki en büyük fuarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.