USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976
Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 6

Ceren Damar

Akademisyen Ceren Damar, üniversitedeki odasında bir erkek öğrencisi tarafından canice öldürüldü; katil zanlısı Hikmet'in emniyetteki ifadesi ise kan dondurdu: "Geçmem için kopya çekmem gerekiyordu. 'Tutanağı işleme koyacağım’ deyince sinirlendim..."

Kopya çeken, yakalanan ve bunun üzerine hakkında soruşturma açılması gereken Hasan İsmail Hikmet gencecik bir kadını sırf işini yaptığı için öldürdü.

Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 7

Şule Çet

Şule Çet, çalıştığı plazanın 20. katından düşerek yaşamını yitirdi ancak gelişen süreçte ortaya çıkan delillerle Şule'nin bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Sosyal medyadaki destek ve araştırma sayesinde Şule'nin tecavüze uğradığı, daha sonra da pencereden atılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 8

Münevver Karabulut

Münevver Karabulut, 2009 yılında birlikte olduğu erkek tarafından defalarca bıçaklandı; cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu neredeyse 200 gün sonra teslim oldu, babasının parası doğrultusunda Münevver Karabulut'un ailesini satın almaya çalıştı, tutuklandı ve iddialara göre cezaevinde kendisini astı.