USD 34,07
EUR 38,06
ALTIN 2.825,86
BIST100 9.976
Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 3

Aleyna Çakır

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır, bir erkek tarafından çekilen videoda baygın şekilde görüldü; şüpheli hakkında daha önce uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı.

Ümitcan Uygun polisteki ifadesinde, Çakır'ın kendisine 'Benim yanımda annem yok, babam yok, eve geldiğinde beni bu halde bulamayacaksın' şeklinde mesaj attığını, intihar edeceğini düşünmediğini, sabah evine gittiğinde asılı halde gördüğünü söyledi.

Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 4

Ceren Özdemir

Ceren Özdemir, geçtiğimiz yıl Ordu'daki evinin önünde bir erkek tarafından saldırıya uğradı; ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Katil zanlısı Özgür Arduç ilk ifadesinde canavarca hislerini anlattı: 'Yakalanmasaydım onu da öldürecektim. Ceren Özdemir’in ölmesi nedeniyle pişman değilim, üzülemiyorum, elimde olmadan öldürüyorum ve mutlu oluyorum. Ben İstanbul’dayken sevdiğim kedilerin başını taşla eziyordum, hatta bir tanesinin kalbini çıkarmıştım.'

Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 5

Emine Bulut

Emine Bulut, dört yıl öne boşandığı eşi Fedai Baran tarafından on yaşındaki kızının gözünün önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Mahkemede bir kravat takıp eski eşinin kendisini tahrik ettiğini söyleyerek ağır cezadan kurtulacağının bilincinde olan ve yargının yetersizliğiyle bu vahşi cinayeti öz kızının önünde işleyen Fedai Baran'ın ilk ifadesindeki sözleri 'Bana çocuğumun yanında hakaret ve küfür etti' oldu. Kendisine çocuğunun yanında hakaret eden eşini çocuğunun yanında vahşice katletti.

Türkiye'de Canice Katledilen Kadınlardan Bazıları - Sayfa 6

Ceren Damar

Akademisyen Ceren Damar, üniversitedeki odasında bir erkek öğrencisi tarafından canice öldürüldü; katil zanlısı Hikmet'in emniyetteki ifadesi ise kan dondurdu: "Geçmem için kopya çekmem gerekiyordu. 'Tutanağı işleme koyacağım’ deyince sinirlendim..."

Kopya çeken, yakalanan ve bunun üzerine hakkında soruşturma açılması gereken Hasan İsmail Hikmet gencecik bir kadını sırf işini yaptığı için öldürdü.