USD 37,93
EUR 41,22
ALTIN 3.811,93
BIST100 9.523
Türkiye, Tarımsal Hasılada Avrupa Birincisi Ve Dünya Sekizincisi Oldu - Sayfa 2

Enerji, su ve toprak kaynaklarını etkin şekilde kullanarak üretimini artıran Türkiye, 2023 verilerine göre 68,9 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla Avrupa'da birinci, dünyada ise sekizinci sıraya yükseldi.

Türkiye, Tarımsal Hasılada Avrupa Birincisi Ve Dünya Sekizincisi Oldu - Sayfa 3

Üretimde Dünyanın En Güçlüleri Arasında
Sebze ve meyve üretiminde dünyada dördüncü, bitkisel üretimde ise on birinci sırada bulunan Türkiye, çiğ süt üretiminde dünyada dokuzuncu, Avrupa'da üçüncü sırada. Sığır eti üretiminde dünyada yedinci ve Avrupa’da ilk sırada yer alan ülke, tavuk eti üretiminde de Avrupa ikincisi konumunda.

Türkiye, Tarımsal Hasılada Avrupa Birincisi Ve Dünya Sekizincisi Oldu - Sayfa 4

Ayrıca Türkiye, yumurta üretiminde dünyada onuncu sırada bulunurken, bal üretiminde dünya ikinciliği ve Avrupa birinciliğini sürdürüyor. Su ürünleri yetiştiriciliğinde de Türkiye, dünyada on altıncı, Avrupa’da ikinci sırada yer alıyor.

Türkiye, Tarımsal Hasılada Avrupa Birincisi Ve Dünya Sekizincisi Oldu - Sayfa 5

Tarımsal Hasıla Yükselişte
2002 yılında 25 milyar dolar olan tarımsal hasıla, 2024 itibarıyla 74 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde tarım ihracatı ise 3,8 milyar dolardan 32,6 milyar dolara yükselerek rekor kırdı.

Close menu