USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

Türk Ordusu Lübnan’da Tahliyelere Başladı: Çoğu Türk Vatandaşı İki Gemiyle Türkiye’ye Getiriliyor

İsrail saldırıları sonrası Lübnan'da artan tahliye ihtiyacına cevap olarak, Türkiye çoğunluğu Türk vatandaşı olan sivillerin tahliyesini başlattı. TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileriyle yapılan tahliyede farklı ülkelerden gelen talepler üzerine diğer ülke vatandaşları da Türkiye'ye getirilecek.

10 Ekim 2024 | 09:55
Son Güncelleme:
Türk Ordusu Lübnan’da Tahliyelere Başladı: Çoğu Türk Vatandaşı İki Gemiyle Türkiye’ye Getiriliyor - Sayfa 1

Deniz Kuvvetleri Tahliye İçin Lübnan’da

Lübnan’da artan saldırıların ardından harekete geçen Türkiye, çoğunluğu Türk vatandaşı olan sivilleri tahliye etmek için Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları koordinasyonunda iki gemiyi bölgeye gönderdi. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar amfibi gemileri, insani yardım taşıyarak Beyrut Limanı’na ulaştı. 

Türk Ordusu Lübnan’da Tahliyelere Başladı: Çoğu Türk Vatandaşı İki Gemiyle Türkiye’ye Getiriliyor - Sayfa 2

Yüklerin indirilmesinin ardından gemilere alınmaya başlanan sivillerin arasında yaşlı, engelli, bebek ve çocuklar da bulunuyor. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ve Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutanı Tümamiral Nihat Baran da gemilere alınan sivilleri bizzat karşıladı.

Türk Ordusu Lübnan’da Tahliyelere Başladı: Çoğu Türk Vatandaşı İki Gemiyle Türkiye’ye Getiriliyor - Sayfa 3

İlk Askeri Tahliye: Güvenlik ve Sağlık Kontrolleri Yapılıyor

İlk askeri deniz tahliyesi olarak kaydedilen bu süreçte, sivillerin güvenlik ve sağlık kontrolleri gemideki doktorlar tarafından sağlanıyor. 

Türk Ordusu Lübnan’da Tahliyelere Başladı: Çoğu Türk Vatandaşı İki Gemiyle Türkiye’ye Getiriliyor - Sayfa 4

Gemiye alınanlar 2 firkateyn ve karakol gemisi eşliğinde Türkiye’ye dönecekler. Ayrıca, Lübnan’dan tahliye edilmek isteyen diğer ülkelerin vatandaşları da Türk makamlarının izniyle gemilere kabul edilecek.