
TÜRSAB Başkanı, Türkiye'nin turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda gastronomi, kültür, inanç ve sağlık turizmi gibi yeni alanlara yöneldiklerini söyledi. Ayrıca, Anadolu'nun gizli kalmış köylerini turizme kazandırmayı amaçlayan "Turizm Yüzyılı Projesi"nin devam ettiğini belirtti. Bağlıkaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik yeni projelerle de turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bağlıkaya, Türkiye'nin gastronomi alanındaki potansiyelini de vurgulayarak, Mardin ve Gaziantep gibi şehirlerin lezzet durakları olarak öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, turizmde seyahat acentelerinin önemli bir rol oynadığını ve Türkiye'ye gelen turistlerin büyük bir kısmının organize turlar aracılığıyla geldiğini belirtti.

Son olarak, Bağlıkaya, turizm sektörünün Türkiye'nin kalkınmasına ve refahına katkı sağlamaya devam edeceğini, sektör paydaşlarıyla birlikte bu başarıyı daha da ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.