USD 34,14
EUR 38,11
ALTIN 2.873,10
BIST100 9.900

Tuna Nehri'nde Suyun Çekilmesiyle Alman Savaş Gemisi Gün Yüzüne Çıktı

Sırbistan'ın doğusundaki Prahovo köyünden geçen Tuna Nehri'nde suyun çekilmesi sonucu, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir Alman savaş gemisinin kalıntıları ortaya çıktı. 1944'te Nazi Almanyası'nın Karadeniz filosuna ait olduğu belirtilen geminin, su yüzeyinde gövde kısmına kadar görünür hale geldiği ve nehir trafiğini olumsuz etkilediği bildirildi.

14 Eylül 2024 | 12:38
Son Güncelleme:
Tuna Nehri'nde Suyun Çekilmesiyle Alman Savaş Gemisi Gün Yüzüne Çıktı - Sayfa 1

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Prahovo köyünün üzerine kurulu olan Tuna Nehri'nde, son dönemde yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle su seviyesi önemli ölçüde azaldı. Bu durum, İkinci Dünya Savaşı'nda batan bir Alman savaş gemisini gün yüzüne çıkardı.

Tuna Nehri'nde Suyun Çekilmesiyle Alman Savaş Gemisi Gün Yüzüne Çıktı - Sayfa 2

Paslanmasına rağmen neredeyse bütünlüğünü koruyan gemi kalıntısı, nehrin yüzeyinde gövde kısmına kadar görünür hale geldi.

Tuna Nehri'nde Suyun Çekilmesiyle Alman Savaş Gemisi Gün Yüzüne Çıktı - Sayfa 3

Gün yüzüne çıkan geminin, Nazi Almanyası'nın 1944'te Sovyetler Birliği güçlerinden geri çekilmesi sırasında Tuna Nehri'nde batırılan Karadeniz filosuna ait olduğu ifade ediliyor.

Tuna Nehri'nde Suyun Çekilmesiyle Alman Savaş Gemisi Gün Yüzüne Çıktı - Sayfa 4

Sırbistan'ın Romanya ile sınırında yer alan Tuna Nehri, İkinci Dünya Savaşı sırasında batan 200'den fazla gemi enkazını barındırıyor. Bu gemiler, 80 yıldır suyun derinliklerinde, kumun altında gömülü bir şekilde kalmıştı.