USD 34,59
EUR 36,42
ALTIN 2.986,96
BIST100 9.692
Tüm Zamanların En İyi 20 Kitabı: Edebiyatın Baş Yapıtları - Sayfa 3

 3. Ulysses by James Joyce

Dublin'de geçen bu roman, bir reklam satıcısı olan Leopold Bloom'un şehirde geçirdiği bir günü takip eder. Homeros'un Odyssey eserinden büyük ölçüde etkilenen anlatı, kimlik, kahramanlık ve günlük hayatın karmaşıklıkları gibi temaları işler. Bilinç akışı tekniği ve karmaşık yapısıyla tanınan roman, zorlayıcı ancak tatmin edici bir okuma deneyimi sunar.

Tüm Zamanların En İyi 20 Kitabı: Edebiyatın Baş Yapıtları - Sayfa 4

4. One Hundred Years of Solitude by Gabriel García Márquez

Bu roman, Macondo adlı kurgusal kasabayı kuran Buendía ailesine odaklanan çok kuşaklı bir destandır. Aşk, kayıp, aile ve tarihin döngüsel doğası gibi temaları işler. Roman, büyülü gerçekçilikle doludur; doğaüstü olanı sıradanla harmanlayarak ailenin iç savaşlar, evlilikler, doğumlar ve ölümlerle dolu yaşamını anlatır. Eser, anlatım tarzı ve yalnızlık, kader ve tarihin tekrarının kaçınılmazlığı gibi temaların derinlemesine incelenmesiyle ünlüdür.

Tüm Zamanların En İyi 20 Kitabı: Edebiyatın Baş Yapıtları - Sayfa 5

5. The Catcher in the Rye by J. D. Salinger

Roman, hazırlık okulundan yeni atılan genç Holden Caulfield'ın hikayesini anlatır. Anlatı, üç gün boyunca gelişir ve Holden'ın yabancılaşma duyguları ve zihinsel durumu giderek kötüleşir. Holden, yetişkin dünyasını "sahte" olarak eleştirir ve kendi yetişkinliğe geçişiyle mücadele eder. Kitap, ergenlik isyanı, yabancılaşma ve masumiyetin kaybı temalarını derinlemesine keşfeden bir eserdir.

Tüm Zamanların En İyi 20 Kitabı: Edebiyatın Baş Yapıtları - Sayfa 6

6. Lolita by Vladimir Nabokov

Roman, Humbert Humbert adındaki bir adamın, "nimfet" olarak adlandırdığı küçük kızlara yönelik rahatsız edici saplantısını anlatır. Bu saplantı, onu 12 yaşındaki üvey kızı Lolita ile manipülatif ve yıkıcı bir ilişkiye sürükler. Anlatı, saplantı, manipülasyon ve güvenilmez anlatıcı temalarını derinlemesine işler. Humbert, hikaye boyunca hislerini ve eylemlerini haklı çıkarmaya çalışırken, okuyucuyu da ahlaki bir ikilemle baş başa bırakır.