USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Toz Duman Arasında Kocaeli Rallisi'nde Liderlik Mücadelesi

Kocaeli'de düzenlenen 41. Kocaeli Rallisi, 51 otomobilin yarıştığı büyük bir heyecana sahne oldu. Toksport WRT takımının pilotları, çekişmeli mücadele sonunda liderliği koruyarak zaferle ayrıldı.

06 Ekim 2024 | 19:59
Son Güncelleme:
Toz Duman Arasında Kocaeli Rallisi'nde Liderlik Mücadelesi - Sayfa 1

Kocaeli'de 41. kez düzenlenen ralli organizasyonunda 51 otomobil ve 102 sporcu, Türkiye'nin en iyisi olabilmek için kıyasıya yarıştı. Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayak yarışı olan Kocaeli Rallisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü iş birliğinde gerçekleştirildi.

Toz Duman Arasında Kocaeli Rallisi'nde Liderlik Mücadelesi - Sayfa 2

Cuma günü Körfez Yarış Pisti'nde verilen seremonik startın ardından, cumartesi günü toprak etaplarda pilotlar tozu dumana kattı. İzmit, Kandıra ve Derince sınırları içinde gerçekleştirilen yarışlar 15 kategoride yapıldı.

Toz Duman Arasında Kocaeli Rallisi'nde Liderlik Mücadelesi - Sayfa 3

Yarış sonunda pilotlar, otomobillerinin hız ve performanslarıyla pistte adeta dans etti. Pazar sabahı, toplam uzunluğu 412,30 kilometre olan 9 toprak etapta, Türkiye'nin en iyi pilotu olabilmek için tüm yeteneklerini sergiledi.

Toz Duman Arasında Kocaeli Rallisi'nde Liderlik Mücadelesi - Sayfa 4

Ralli, Toksport WRT takımının pilotları Buğra Banaz ve Gürol Onur Ahıskalı'nın liderliğiyle sona erdi. İkinci sırayı Parkur Racing ekibinden Kerem Kazaz ve Corentin Silvestre, üçüncü sırayı ise Toksport WRT takımından Volkan Işık ve Levent Gür aldı.