Oyunun Kuralları Değişiyor
Sunumuna başlarken oyunun kurallarının değiştiğini ifade ederek otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu belirtti. Yeni mobilite çözümleri, yapay zeka, oyunlaştırma, blok zincir, büyük veri, sürdürülebilirlik, akıllı şebekeler, enerji çözümleri gibi kavram ve uygulamaların stratejik alanları oluşturduğunu söyledi.
Her Şeyin Temeli İnsan
Uluslararası firmalardan tersine beyin göçüyle 27 çalışan kazandıklarını ifade eden Karakaş 540 mühendisle çalıştıklarını ifade etti. Togg çalışanlarının; %40’ının master ve doktora derecesine sahip olduğunu, kadın çalışan oranının %27 olduğunu, ortalama çalışan tecrübesinin 11 yıl olduğunu ve 1100’den fazla çalışana sahip olduğunu belirtti.
Togg İş Birliği Başarı Formülünü Açıkladı
İş birliği başarı formülünün birey, ekip ve organizasyon olarak üç ana temadan oluştuğunu ifade eden Karakaş, geleceği yönlendirmek için bu üç kavramın gerekliliğini ve önemini katılımcılarla paylaştı.
ogg Mart’ta Trafiğe Çıkıyor
Yerli otomobil hakkında sunum yapan Karakaş, “Şu an Gemlik Kampüsü’müzdeki deneme üretimlerindeyiz. Deneme üretimi bizim sektörümüzde şu anlama geliyor; o kadar karmaşık bir yapıyı bir araya getirirken deniyoruz, öğreniyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 29 Ekim’de Gemlik’teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve inşallah Mart’ta trafiğe çıkmış olacak.” dedi. Mezun öğrencileri tebrik eden Karakaş, “Asla pes etmeyin.” diyerek sözlerine son verdi.
Sakarya Üniversitesi birincisi Elif Ebrar Gezer, ikincisi İlhan Ferak, üçüncüsü Ferdi Ramazan Güner ve dördüncüsü Nyamjargal Enkhbayar oldu. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu birincisi ise Nimet Beyza Berber oldu.
SAÜ birincisi Elif Ebrar Gezer’in konuşması ve mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından tüm mezunlar kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar. Mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.