USD 34,29
EUR 37,01
ALTIN 2.993,40
BIST100 8.715

Timur Cihantimur'un Türkiye'ye İade Davası Ertelendi: Aci Ailesi Adalet Çağrısında

Boston'da Türkiye'ye iade davası süren Timur Cihantimur'un karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Annesi Eylem Tok'un ise tutukluluk hali devam ediyor. Aci ailesinin mahkemeye sunduğu mektuplarda, genç adam ve annesinin adaletle yüzleşmesi talep ediliyor.

10 Ekim 2024 | 10:18
Son Güncelleme:
Timur Cihantimur'un Türkiye'ye İade Davası Ertelendi: Aci Ailesi Adalet Çağrısında - Sayfa 1

ABD'de tutuklu bulunan Timur Cihantimur'un iade davası, Boston John Joseph Moakly Adliyesi'nde yaklaşık 1 saat 40 dakika süren duruşma sonunda ileri bir tarihe ertelendi. 

Timur Cihantimur'un Türkiye'ye İade Davası Ertelendi: Aci Ailesi Adalet Çağrısında - Sayfa 2

Türkiye'ye iade süreci devam ederken, Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un suçsuz olduğuna dair savunması mahkemede tartışıldı. Hakim, iki tarafın savunmalarını bir hafta içinde özetlemelerini isteyerek Tok'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Timur Cihantimur'un Türkiye'ye İade Davası Ertelendi: Aci Ailesi Adalet Çağrısında - Sayfa 3

Aci Ailesi Adalet İstiyor

Mahkemeye sunulan mektuplarda, Oğuz Murat Acı'nın eşi Şükriye ve annesi Pervin Aci, Cihantimur ve annesinin Türkiye'ye iade edilerek adalet önüne çıkmalarını talep ettiler.

Timur Cihantimur'un Türkiye'ye İade Davası Ertelendi: Aci Ailesi Adalet Çağrısında - Sayfa 4

Şükriye Aci, mektubunda eşinin ölümünden duyduğu büyük acıyı ifade ederken, "Eşim artık yok ve ben bir daha asla bütün olmayacak bir hayatın parçalarını toplamak zorundayım" diyerek, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.