USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

TikTok 700 Çalışanı İşten Çıkardı!

TikTok, yapay zeka uygulamalarını artırmak amacıyla Malezya'daki ofisinde 700 içerik moderatörünü işten çıkardı. Bu adım, içerik denetim süreçlerinde otomasyonun daha fazla kullanılmasını hedefliyor.

TikTok 700 Çalışanı İşten Çıkardı!
14 Ekim 2024 | 17:01
Son Güncelleme:

Popüler sosyal medya platformu TikTok, içerik denetimi süreçlerinde yapay zeka kullanımını artırma kararı alarak, Malezya'daki ofisinde 700'den fazla içerik moderatörünü işten çıkardı. Bu karar, dünya genelinde yüzlerce çalışanı etkileyecek şekilde genişleyecek.

Reuters’a konuşan kaynaklar, işten çıkarmaların özellikle içerik denetimi operasyonlarını yürüten ekipleri kapsadığını belirtti. TikTok, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların daha geniş bir planın parçası olarak gerçekleştiğini ve global ölçekte birkaç yüz çalışanın işten çıkarılmasının beklendiğini duyurdu.

Şirket, platformda yayınlanan içerikleri denetlemek için hem otomatik algılama sistemleri hem de insan moderatörlerden oluşan bir kombinasyon kullanıyor. Yapay zeka destekli içerik denetimi uygulamasıyla bu süreçleri daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

TikTok'un ana şirketi ByteDance'in dünya genelinde 200'den fazla şehirde 110 binden fazla çalışanı bulunuyor. Şirket, bu yılın başlarında gelirlerini artırmak amacıyla yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı.