USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794

The Rings of Power 2. Sezon Finalinde Büyük Bir Karakterin Ölüm Sahnesi Açıklandı

The Rings of Power 2. sezon finalinde beklenmedik ölüm, izleyicileri şoke etti. Dizinin yönetmeni Charlotte Brändström, bu önemli sahnenin çekim tekniklerini ve arkasındaki ilham kaynağını açıkladı. SPOILER İÇERMEKTEDİR!

04 Ekim 2024 | 15:10
Son Güncelleme:
The Rings of Power 2. Sezon Finalinde Büyük Bir Karakterin Ölüm Sahnesi Açıklandı - Sayfa 1

The Rings of Power'ın 2. sezon finalinde Adar, kendi "çocukları" olarak gördüğü Orklar tarafından ihanete uğrayarak vahşice öldürüldü. Sauron’un yalanlarına inanan Orklar, uzun süredir sadık oldukları Adar’ı öldürerek sezonun en dramatik anlarından birine imza attılar. Ölmeden önce, Galadriel’in yüzüğünü takan Adar, kötü yollarından dönmüş gibi görünüyor ve yüzüğü Galadriel’e geri veriyor.

The Rings of Power 2. Sezon Finalinde Büyük Bir Karakterin Ölüm Sahnesi Açıklandı - Sayfa 2

Adar ve Galadriel Sahnesi 1. Sezondan İlham Aldı

Yönetmen Brändström ve görüntü yönetmeni Alex Disenhof, 2. sezon finalindeki bu sahne için 1. sezondan ilham aldıklarını belirtti. Screen Rant’e verdikleri röportajda, Brändström, "Aslında 1. sezonda yaptığımız bir şeyi tekrar ettik. 1. sezonun 6. bölümünde, Adar ile Galadriel'in ahırdaki yüzleşmesinde benzer bir teknik kullandık," dedi.

The Rings of Power 2. Sezon Finalinde Büyük Bir Karakterin Ölüm Sahnesi Açıklandı - Sayfa 3

Disenhof ise sahnenin çekimlerinde kullanılan ve kameranın eksen etrafında döndürülerek dengesizlik hissi yaratılan “Dutch Angle” tekniğinin, iki karakterin karmaşık ilişkisini yansıtmak için yeniden tercih edildiğini belirtti. Brändström, bu sahnenin Adar’ın son anı olduğunu bildiklerini ve bu yüzden sahnenin tamamlanmış bir döngü gibi hissettirdiğini ifade etti.

The Rings of Power 2. Sezon Finalinde Büyük Bir Karakterin Ölüm Sahnesi Açıklandı - Sayfa 4

Adar Karakteri 2. Sezonda Yeniden Kadroya Alındı

Adar’ın 2. sezondaki bu sahnesinin bir farkı ise, karakterin farklı bir oyuncu tarafından canlandırılması oldu. 1. sezonda Adar’ı Joseph Mawle canlandırırken, 2. sezonda bu rol Sam Hazeldine'e geçti.