USD 33,96
EUR 37,64
ALTIN 2.802,56
BIST100 9.521

Terminaldeki eyleme Sakaryalılar isyan etti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yazıhane sahiplerinin eylemi, vatandaşı mağdur etti. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar başka alternatif bulmaya çalışırken, yetkililerden de bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

20 Ağustos 2024 | 17:08
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / ÖZGÜR CEYLAN

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ocak 2022 meclis toplantısında Sakarya Büyükşehir Otobüs Terminali'ne 2 yazıhane daha yapılmasına dair alınan kararı işleme aldı. Terminale gelen ekipler iki yazıhane yapmak için çalışmaya başlayınca otobüs işletmecileri ile esnaf bu karara karşı çıktı. Esnafın bu eylemi dolayısıyla mağdur olan vatandaş duruma isyan etti.

“Hiçbir yere gidemiyoruz”

4 buçuk saattir otogarda mağdur kaldığını ifade eden Mustafa Kurt, “Aşağı yukarı 4 buçuk saattir otogardayım. Mağdur kaldık. Hiçbir yere gidemiyoruz. Yazıhaneler kapalı. Yetkililerden ricam bu duruma en kısa sürede el atmaları.” Dedi.

“Bu Allah’tan reva mı?”

Sağlık problemi için Sakarya’ya geldiğini ve dönüş için başka şehirden aktarma yapacağını söyleyen Nazmiye Çelik, “Sakarya’ya sağlık problemim ile ilgili geldim. Gelirken gayet rahattık. Ama dönüş için aldığımız biletin bugün saat 15:00’te otobüsümüzün gelmeyeceği, grev olduğu ve gidemeyeceğimiz söylendi. Zaten sağlık sorunları yaşıyorum, daha çok sinir sistemim bozuldu. Bir de üstelik paramızı geri almak için müracaat ediyoruz her gittiğimiz yazıhane kapalı. Hem o 500 liradan olduk, hem de şimdi saat 17:00’te bulduğumuz biletle başka bir şehire gideceğiz. Bu Allah’tan reva mı?” ifadelerini kullandı.

“HAVASAK ile yolculuk yapacağım”

HAVASAK ile yolculuk yapmak zorunda kaldım diyen Mehmet Çetin “Saat 17:00’ye bilet aldım. Aldığım bilet iptal olmuş. Kimse bana bilgi vermedi, firmayı aradığımda aracın gelmeyeceğini öğrendim. Bende HAVASAK’tan bilet aldım. Sabiha Gökçen’e gidip, oradan Kadıköy’e geçeceğim.” Şeklinde konuştu.

“Bugün halkı mağdur eden, yarın yiyecek ekmek bulmakta zorlanır”

Terminalde vatandaşı mağdur etmemek için ücretsiz su dağıtan bir firma sahibi “Biz Sakarya Büyükşehir Terminali’nde çok uzun zamandır Sakarya- Düzce arası minibüs çalıştırıyoruz. Eski terminalin olduğu zamanlardan beri. Yazıhane olarak herhangi bir kapalılık durumumuz yok. Araçlarımız çalışmaya devam ediyor. Bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İnsanları mağdur etmemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama tabi ki bu mağduriyet diğer firmalar dolayısıyla mevcut. Keşke insanlar bu şekilde mağdur olmasa. En başta halkın düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm menfaatlerimizden önce halkın hizmet sektöründe önemi yüksek. Bugün bu halkı üzen, mağdur eden yarın yiyecek ekmek bulmakta zorlanır. Halkı mağdur etmemek için farklı planlar yapılabilirdi. Maalesef firmaların yaptığı hareket yanlış oldu.” Dedi.

“Her şey berbat durumda”

Arabaların gelmediğini ifade eden Mehmet Kaya, “Arabalar gelmiyor. Vatandaş olarak çok mağduruz. Her şey berbat durumda şu an. Perişan olduk. İnanıyorum ki yetkililer bu sorunu en kısa sürede çözecektir.” Şeklinde konuştu.

“Buradaki belediye çalışanları da mağdur durumda”

Çevik Kuvvetlerin olduğunu görünce şaşırdığını ifade eden Şeref Demirok, “Terminale ilk geldiğimde Çevik Kuvvetleri gördüm ve şaşırdım. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bütün gişeler kapalı gördüm. Sorunumuzu internet üzerinden çözmeye çalıştık ama tabi yüz yüze olmayınca karışıklık daha çok oldu. Danışmadaki belediye çalışanlarıyla da görüştüm. Onlar da mağdur durumda çünkü onların da böyle bir grevden haberleri yokmuş. Gereken bilgiyi verdiler ama onlarda mağdur durumdalar.” Dedi.