USD 34,23
EUR 37,62
ALTIN 2.886,47
BIST100 9.045

Telegram ve Discord'da Şantaj Soruşturması! Bakan Tunç: Taviz Vermeyeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformlarında suç teşkil eden içeriklere yönelik adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, yargı kararlarını uygulamayan platformlara karşı cezai yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını belirtti.

Telegram ve Discord'da Şantaj Soruşturması! Bakan Tunç: Taviz Vermeyeceğiz
08 Ekim 2024 | 23:30
Son Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç, "Bu içerikleri çıkarmayan ve alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ile internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır" dedi.

Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, toplumu suçtan korumanın hukuk devletinin görevi olduğunu belirtti. Ayrıca, sosyal ağ sağlayıcılarının ve internet sayfalarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına uymak zorunda olduğunu hatırlatarak, "Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur" ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz" dedi. Bu bağlamda, sosyal medya platformlarına yönelik yürütülen soruşturmaların ciddiyetle devam edeceği bildirildi.