USD 34,20
EUR 37,06
ALTIN 2.963,26
BIST100 9.002

Tayland’da Okul Otobüsü Yandı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Tayland’da okul gezisine giden 38 öğrenci ve 6 öğretmeni taşıyan otobüste çıkan yangında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yangının sebebi henüz netleşmezken, lastik patlamasının yangına yol açtığı düşünülüyor.

01 Ekim 2024 | 12:12
Son Güncelleme:
Tayland’da Okul Otobüsü Yandı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti - Sayfa 1

Tayland’ın Uthai Thani bölgesinden hareket eden ve okul gezisine çıkan 44 kişilik otobüs, kısa süre sonra alevler içinde kaldı. Otobüste bulunan 38 öğrenci ve 6 öğretmen yangından etkilendi. Yangının henüz belirlenemeyen bir sebeple otobüsün içinde hızla yayıldığı ve en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Tayland’da Okul Otobüsü Yandı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti - Sayfa 2

Olay yerinde can pazarı yaşanırken, Tayland İçişleri Bakanı Anutin Charnvirakul, ölü sayısının net olarak belirlenmediğini ancak hayatta kalanların sayısına dayanarak en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Tayland’da Okul Otobüsü Yandı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti - Sayfa 3

Olay yerinde bulunan arama kurtarma ekipleri, yangının bir lastik patlaması sonucu aracın bariyerlere sürtmesiyle başladığını değerlendirdi.

Tayland’da Okul Otobüsü Yandı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti - Sayfa 4

Tayland Başbakanı Paetongtarn Şinavatra, sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.