USD 33,89
EUR 37,60
ALTIN 2.809,65
BIST100 9.685

Tatangalar’dan Gökhan İn ve Yönetimine İstifa Çağrısı

Sakaryaspor’daki mali kriz sonrası Tatangalar, Gökhan İn ve yönetimini istifaya davet etti.

Tatangalar’dan Gökhan İn ve Yönetimine İstifa Çağrısı
29 Ağustos 2024 | 16:42
Son Güncelleme:

Sakaryaspor’da son haftalarda yaşanan mali kriz, kulüpte derin bir çatlağa neden olurken, bugün yönetimden gelen istifalar, krizin boyutlarını daha da artırdı. Futbolculara verilen çeklerin karşılıksız çıkmasıyla başlayan mali sıkıntılar, yönetim üzerinde büyük bir baskı yaratmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Sakaryaspor’un güçlü taraftar grubu Tatangalar, Gökhan İn ve yönetim kuruluna yönelik sert bir açıklama yaparak istifaya davet etti.

Tatangalar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tatangalar, 1990 yılında kalbi Sakaryaspor aşkıyla çarpanlar tarafından kurulmuş, gerektiğinde gerekeni yapmaktan hiçbir zaman geri durmamış ve bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur. Yapılan olağan kongre sürecinden beri camiamızın yaşadıkları ortadayken ‘lafın tamamı ahmaklara söylenir’ anlayışıyla sözü uzatmadan çağrımızı yapmak istemekteyiz.

Varlık sebebi olarak Sakaryaspor’un varlığını gören bizler; Tatangalar

Geldiğimiz şu noktada şehirde Sakaryaspor namına birlik beraberliği sağlamak şöyle dursun Sevdamızın beka sorunu haline gelen mevcut kulüp yönetimini Sakaryaspor’umuza daha fazla zarar vermeden İSTİFAYA ve olağanüstü kongre kararı almaya çağırıyoruz.

TATANGALAR!"

Tatangalar’ın bu açıklaması, Sakaryaspor camiasında geniş yankı uyandırdı. Mali krizin derinleşmesi ve yönetimden beklenen adımların atılamaması, taraftarlar arasında büyük bir huzursuzluk yarattı. Özellikle Gökhan İn ve yönetiminin, bu kriz sürecinde yeterli çözümü üretememesi, Tatangalar’ı harekete geçirdi ve istifa çağrısını beraberinde getirdi.

Sakaryaspor’daki Kriz ve Gelecek Belirsizliği

Sakaryaspor’da yaşanan bu mali kriz, futbolcuların alacaklarının ödenememesiyle başlayıp, yönetim krizine dönüşmüş durumda. Taraftarların, özellikle Tatangalar grubunun yönetime yönelik bu sert çağrısı, kulüpteki gerilimi daha da artırdı. Sakaryaspor’un geleceği, yönetimin bu çağrıya nasıl yanıt vereceğine ve olası bir olağanüstü kongre kararı alınıp alınmayacağına bağlı olarak şekillenecek.