USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900
Tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir Sakarya - Sayfa 6

Sakarya’da hayata geçirilen tarım projelerinden bahseden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda mevcut sistemi desteklemek, yeni yöntemlerin yaygınlaşmasını sağlamak ve en önemlisi de hem şehrimiz hem de ülkemiz için yeni bir tarım modeli oluşturmak adına birçok proje gerçekleştiriyoruz. Bu düşünceyle Erenler ilçemizde 30 yıldır vahşi depolama alanı olarak kullanılan insan sağlığına, çevreye ve Sakarya nehrine ciddi anlamda tehdit oluşturan 500 dekar büyüklüğündeki alanı ıslah ederek Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezini kurduk. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz protokolle merkezimize bir tarım lisesi de kazandırıyoruz. 16 derslikli Tarım Lisesi sayesinde geleceğin tarım sektörüne yön verecek bir nesil yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir Sakarya - Sayfa 7

Sakarya’da hayata geçirdikleri örnek tarım projeleri anlatan Başkan Ekrem Yüce, “Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan bir projemiz var. Seracılık Mükemmeliyet Merkezimiz ile örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini sunmaktayız. 53 bin metrekarelik alan üzerinde kurduğumuz tesisle yıl boyu üretimi sürdürmekteyiz. Jeotermal ısıtmalı topraksız tarım ile organik üretim gerçekleştirdiğimiz serada 2022 yılının 6 aylık periyodunda 700 ton ürün hasat elde ettik. Domateslerimizin yanı sıra çilek üretiminde de bereketli bir hasat dönemi geçiriyoruz. Pamukova da bulunan Çilek Üretim Merkezi’mizde 18 dönümlük arazide 2022 yılında ise 30 ton üretim gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir Sakarya - Sayfa 8

Başkan Yüce sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişten gelen tecrübelerimizi kullanarak dünyanın dört bir yanından tecrübelerimizi kullanarak dünyanın dört bir yanından uzmanların gelip incelediği, kendilerine rol model olarak belirledikleri projeleri hayata geçirmekten gerçekten mutluluk duyuyoruz. Sakarya tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir olmaya devam ediyor. Tarım Sakarya’mızın geleceği olacak. Yürüttüğümüz ve burada değinemediğim birçok çalışmalarımızın ortak noktası; üreticimize örnek olmak, üreticimizle birlikte hareket etmek, ekipman tedariki ve pazar konularından ortak akıllı hareket etmektir. Umuyorum ki; yaptığımız bu toplantılar sayesinde ülkemizin dört bir yanında tarımsal üretim layık olduğu ilgiyi görecek ve ülkemiz kazanacaktır.”