USD 34,20
EUR 37,88
ALTIN 2.916,33
BIST100 9.599

Suç Örgütlerine Büyük Darbe: Silahları Fırın İçinde Servis Ettiler

İstanbul'da artan silahlı saldırı olaylarına yönelik olarak 6 ilçede düzenlenen operasyonlarda, suç örgütlerine silah servisi yapan 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 227 silah ve 227 şarjör ele geçirildi. Zanlılardan 9'u tutuklandı.

17 Eylül 2024 | 12:47
Son Güncelleme:
Suç Örgütlerine Büyük Darbe: Silahları Fırın İçinde Servis Ettiler - Sayfa 1

İstanbul'da son dönemde artan silahlı saldırı olayları üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Suç örgütlerine silah satışı yapan kişileri ve silah sevkiyatını durdurmak amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Suç Örgütlerine Büyük Darbe: Silahları Fırın İçinde Servis Ettiler - Sayfa 2

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, suç örgütlerine silah temin eden kişilerin izine ulaşıldı. Şüphelilerin, silahları dikkat çekmemek için davul fırın içinde taşıyarak satışını gerçekleştirdiği belirlendi. Polis ekipleri, bu şüphelileri bir süre teknik ve fiziki takiple izledi ve silah sevkiyatının yöntemini ortaya çıkardı.

Suç Örgütlerine Büyük Darbe: Silahları Fırın İçinde Servis Ettiler - Sayfa 3

Suç örgütlerine yönelik olarak Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu'nda eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda, suç örgütlerine silah temin eden 13 kişi gözaltına alındı.

Suç Örgütlerine Büyük Darbe: Silahları Fırın İçinde Servis Ettiler - Sayfa 4

Operasyonlar kapsamında, toplam 227 silah ve 227 şarjör ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 10'u işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kalan 3 şüphelinin de bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.