USD 34,11
EUR 38,11
ALTIN 2.873,63
BIST100 9.900

SUBÜ'den Doğan Agrovech Firmasına 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden doğan Agrovech firması, Duyaroğlu Şirketler Grubu’ndan 2,2 milyon dolarlık yatırım aldı.

20 Eylül 2024 | 19:11
Son Güncelleme:
SUBÜ'den Doğan Agrovech Firmasına 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım - Sayfa 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nden doğan ve tarımda yapay zekâ üzerine çalışan Agrovech firması, Duyaroğlu Şirketler Grubu ile iş birliği yaparak 2,2 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırım, Sakarya’daki yerel işletmelerin üniversiteden çıkan bir girişime yaptığı en büyük yatırım olma özelliği taşıyor.

SUBÜ'den Doğan Agrovech Firmasına 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım - Sayfa 2

Agrovech kurucusu ve SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Furkan Kamanlı, yatırımın kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Bu yatırım ile sistemlerimizi geliştirmeye ve dünya çapında tarım analitik platformu olma hedefimize yürümeye devam edeceğiz," dedi. Yapay zekâ ve veri analitiği teknolojilerini kullanarak çiftçilerin ürün verimliliğini artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

SUBÜ'den Doğan Agrovech Firmasına 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım - Sayfa 3

Duyaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Duyaroğlu ise, Agrovech’in tarımda yapay zekâ kullanarak sektörde devrim yarattığını belirtti. Yatırımlarının sadece bir girişime destek olmaktan öte, Türkiye’de tarımın dijital dönüşümüne katkı sağladığını ifade etti.

SUBÜ'den Doğan Agrovech Firmasına 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım - Sayfa 4

Agrovech’in hedefi, tarımsal faaliyetlerde maliyetleri düşürerek sürdürülebilir üretimi sağlamak ve çevresel etkileri en aza indirmek. Aldıkları bu yatırımın, Sakarya’nın girişimcilik ekosisteminde büyük bir hareketlilik oluşturacağına inandıklarını belirttiler.