SUBÜ ‘YÖKAK’ değerlendirmesine hazırlanıyor
SUBÜ’de Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından gerçekleştirilecek dış değerlendirme öncesinde her birime yönelik olarak düzenlenecek değerlendirme toplantıları Spor Bilimleri Fakültesi ile başladı.
SUBÜ’de Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından gerçekleştirilecek dış değerlendirme öncesinde her birime yönelik olarak düzenlenecek değerlendirme toplantıları Spor Bilimleri Fakültesi ile başladı. Toplantıda konuşan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrenmeyi ve dijital dönüşümü ön planda tutan bir üniversite olarak toplam kalite yönetimi anlayışına sahip olduklarını vurguladı.
Bilgilendirme toplantıları başladı
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilecek dış kalite değerlendirmesi öncesinde Kurumsal İç Değerlendirme Raporları (KİDR) doğrultusundaki bilgilendirme toplantıları Spor Bilimleri Fakültesi ile başladı. Kampüste yer alan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Selcen Vodinalı ile Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri katıldı. YÖKAK’ın dış değerlendirmesine yönelik genel bilgilerin aktarıldığı ve fakültenin durumunun değerlendirildiği toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Hazırız
SUBÜ’nün son dönemlerde yaşanan gelişmeler ekseninde toplam kalite yönetimi anlayışına sahip, öğrenmeyi ve dijital dönüşümü ön planda tutan bir üniversite olarak tanımlanabileceğini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Amacımız, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın ve çevrenin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde ürettiğimiz hizmetlerin kalite ve performansını arttırarak değer kattığımız hizmetler sunmak. Bu amacımıza ulaşmak için dijital dönüşümün hızla yaşandığı günümüz dünyasında bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin getirdiği yasal, ekonomik, sosyokültürel değişime hızla ayak uyduracak esnek bir yönetim yapısına; güçlü ve farklılaştırılmış uygulanabilir stratejilere ve bu stratejileri hayata geçirebilecek yönetim, sistem ve modellerine ihtiyaç duyulduğunun bilincindeyiz. Kalite Koordinatörlüğümüz bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Stratejik Planımız, Kurumsal İç Değerlendirme Raporlarımız ve Süreç El Yönetimi Kitabımız hazır. Kısa süre önce üniversitemizi ziyaret eden YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Haziran ayı sonunda üniversitemizin kalite çalışmalarının değerlendirileceğini söylemişti. Bu sürece hazırız” diye konuştu.
Akreditasyon başvurusu kabul edildi
Kalite yönetimini en başından itibaren hassas bir şekilde kurguladıklarını ve hazırladıkları modelle işleri kolay bir hale getirdiklerini belirten SUBÜ Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Selcen Vodinalı, “Stratejik planımız ve faaliyet raporlarımız yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın göstergesi. Bu bağlamda tüm akademik, idari ve rektörlüğe bağlı birimlerimizle irtibat halindeyiz. Düzenlediğimiz anketlerle gerek iç paydaşlarımızın gerekse dış paydaşlarımızın memnuniyetlerini ölçerek ne yönlerde geliştirmeler yapabileceğimizin de bilincinde oluyoruz” ifadelerini kullandı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu ise, “+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ni Spor Bilimleri Fakülteleri arasında ilk uygulamaya başlayan fakülte olduk. Birçok kamu ve özel sektör kuruluşuyla bu anlamda iş birliği protokolleri imzaladık. Akademik anlamda hedeflerimizin birçoğunu gerçekleştirdik. Milli sporcularımız başarılar kazanmaya devam ediyor. 2020 yılı itibariyle Spor Bilimleri Fakülteleri için akredite olabilme imkânı getirildi. Biz de ilk başvurusu yapan fakültelerden olduk ve başvurumuz kabul edildi.”