USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

SUBÜ projesi TUBİTAK’da

SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nden doğan Academic Sight firmasının otomotiv sektörüne yönelik hazırladığı proje, TÜBİTAK ve Business Finland’ın ortak proje çağrısı kapsamında kabul edilen 6 projeden birisi oldu.

SUBÜ projesi TUBİTAK’da
23 Temmuz 2024 | 12:28
Son Güncelleme:

6 Projeden birisi oldu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nden doğan Academic Sight firmasının hazırladıkları proje, TÜBİTAK ve Business Finland tarafından açılan ortak proje çağrısı kapsamında kabul edildi. Böylelikle otomotiv ve tekstil sektörlerinde sürdürülebilir üretim yöntemlerine yönelik yapılan proje çağrısında kabul alan 6 projeden birisi oldu.

Bulut Platformu

‘Otomotiv Üretim Sektöründe Veri Toplama, Yapay Zekâ ve Veri Görselleştirme için Uçtan Uca Endüstri Bulut Platformu’ başlıklı projenin Türkiye’deki yürütücü ortakları arasında KAE Sistem Bilişim ve Telekomünikasyon Anonim Şirketi, Finlandiya’daki yürütücü ortakları arasında ise LightningChart Oy firması yer aldı.

Ortakların uzmanlıklarından yararlanılacak

Projeye ilişkin detayları paylaşan SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı, “Projemiz yürütücü ortakların her birinin getirdiği teknolojiler üzerine inşa edildi. Amacımız otomotiv sektörünün gerçek zamanlı üretim verilerinden gelişmiş yapay zekâ modelleri aracılığıyla öngörücü bakım ve kalite kontrol için uygulanabilir içgörüler elde etmelerini ve sonuçları sezgisel panolar aracılığıyla görselleştirmelerini sağlayan uçtan uca bir endüstri bulut çözümü geliştirmek. Bu kapsamda Robolaunch Endüstri Bulut Platformu ile yapay zekâ ve robotik yazılımlarının ölçeklenebilir şekilde geliştirilmesini, dağıtılmasını ve orkestrasyonunu sağlayacağız.’’ Dedi.

Uzmanlığı projeye yansıttık

Kamanlı ayrıca ‘’Yürütücü ortaklarımızdan LightningChart Görselleştirme Platformu’nun pano çözümleri; üretim verilerini görselleştirmek için LIDAR teknolojisi, kamera sistemleri ve sensörlerden veri gösterme gibi çeşitli üretim endüstrilerinde başarıyla kullanılıyor. Biz de bundan yararlanacağız. Üniversitemiz ve Academic Sight firmamız ise otomotiv üretimi de dâhil olmak üzere çeşitli sanayi kollarında inceleme ve kalite kontrol uygulamaları için özelleştirilmiş yüksek doğruluk oranına sahip bilgisayarla görme modellerindeki uzmanlığını projeye yansıtacak” şeklinde konuştu.